Forumet - Till tjejer som gjort en gyn-undersökning

Till tjejer som gjort en gyn-undersökning

181 0 1
Har en fråga ang undersökning av livmodern, äggstockarna osv. (dvs när barnmorskan/gynekologen stoppar in ett par fingar och sedan trycker på magen). När detta gjordes på mig frågade barnmorskan om jag var öm när hon tryckte och jag svarade nej, det känns bara obehagligt. Klart det inte är skönt när någon trycker så hårt där liksom. Men sista gången hon tryckte till, ungefär i mitten, gjorde det lite ont. Samtidigt sa hon att allt kändes bra och jag sa inte till att det ömmat på sista trycket.

Har det känts likadant för er någon gång och sa barnmorskan till er vad det kunde bero på? Ångrar mig att jag inte sa till, men hade hon inte känt om det varit någon inflammation eller liknande?

Orolig!

Övrig info; Jag har sammanlagt gjort 2 gyn-undersökningar. 1 för ca 11 veckor sedan bara för att kolla så att såg okej ut där nere och det gjorde det. Då kändes inget ömt. Testade neg för könssjukdomar. Ska ha mens om en vecka, så tror inte det beror på ägglossnings/menssmärtor.

Spana också in:

Hej!
Jag är då inte tjej men jag tror inte det är någon fara. Det kan nog göra lite ont när dem trycker där. Det är nog inte nåt med äggstockarna för de sitter väl på sidan. I mitten finns urinblåsan och det känns nog om nån trycker där.Om du fortfarande är orolig så är det nog bara att hoppa upp i gynstolen igen. Du verkar ju inte vara rädd för att undersöka dej så gör det du. [bigsmile]