Forumet - Till vilken klass hör du?

Till vilken klass hör du?

2005 0 83
Vart står du klassmässigt?

Varför hör du just till denna klass?
"Det går aldrig ur en människas själ utsudda spåren efter det som hennes förfäder ägnat sig åt"
- Nietzsche

Spana också in:

The_gunslinger:

Hela idén om att det finns/ska finnas sammhällsklasser känns bara väldigt korkad och onödig. Så länge man lever ett liv man trivs med och har så man kan försörja sig så är det skitsamma


Det finns tydliga klasskillnader i vårt samhälle, ska vi bara blunda för att somliga tjänar miljoner medans andra tjänar några tusen. Det är dumt att sudda ut klassbegreppen då klasserna existerar. Grejen är den att det inte är frid och fröjd. Det finns en stor bitterhet i samhället främst hos arbetarklassen. Vi är lurade att tro att allt är så bra på grund av fackförbundets ställning, välfärdstjänsterna, socialförsäkringarna och hela paketet.
oidentifierad:

Det finns tydliga klasskillnader i vårt samhälle, ska vi bara blunda för att somliga tjänar miljoner medans andra tjänar några tusen.


Inget fel i att vissa tjänat miljoner eller t om miljarder. Det är bra att möjligheten finns.oidentifierad:

Vi är lurade att tro att allt är så bra på grund av fackförbundets ställning, välfärdstjänsterna, socialförsäkringarna och hela paketet.


Lurade att tro? Alla som har ett jobb eller någon form av utbildning har i regel en lön som man kan klara sig bra på i det här landet. Men då det kniper så finns ju b la det du nämnde socialförsäkringar mm.