Forumet - Tinnitus

Tinnitus

1002 0 25
Jag är rätt tvärsäker på att jag har tinnitus, och det är skitjobbigt, jag hör ljud som inte finns hela tiden och blir snart galen!!!
Nån som har tinnitus, vet hur det går till på hörselundersökningar och sånt? Är ganska skraj inför sånt, men vill ju bli bättre, men samtidigt vill jag inte veta om det inte går att bota eller typ att jag kommer bli döv...
Hjälp!!!

Spana också in:

Orvarn:

Hur länge har det hållit på? I vissa fall försvinner det efter ett tag, det behöver inte vara ett permanent tillstånd


Ett tag, det har liksom smygit sig på, jag kan inte säga precis... Ett halvår kanske. Men min mamma har tinnitus, det kanske är rftligt? [confused]

Marielle Hagblad:

Exakt VAD är det läskiga med en hörselundersökning?


Vet inte, tycker i allmänhet att läkarbesök är obehagliga.
Jag har haft tinnitus sedan jag var 18 (är 26 nu). Jag tyckte det var asjobbigt de två första åren. Nu är jag så van att jag inte tänker på det alls. Det har liksom blivit till ett bakgrundsljud.

Men något som underlättade för mig var iaf att ha nånting som surrar lite i rummet när jag sov. Då tänker man på det ist för sitt tjut i öronen. Försök även (så gott det går) att inte lyssna på ditt eget tjut. Låter kanske underligt men jag hoppas du förstår vad jag menar..
Paarak:

om du börjar lyssna på din inre tystnad genom andningsövningar så kommer du att få mycket hjälp.


Okej, hoppas det hjälper ^^

dörrhandtaget:

Jag har haft tinnitus sedan jag var 18 (är 26 nu). Jag tyckte det var asjobbigt de två första åren. Nu är jag så van att jag inte tänker på det alls


Det är väldigt jobbigt nu, när jag ska sova tänker jag på det hela tiden, oroar mig för att det ska bli värre och det hela blir en negativ spiral, jag kan inte sova och tänker ännu mer osv.

dörrhandtaget:

öronen. Försök även (så gott det går) att inte lyssna på ditt eget tjut. Låter kanske underligt men jag hoppas du förstår vad jag menar..


Jodå, jag förstår, ska ignorera det och försöka vänja mig...
Jag med, i ~3 år. Men jag har klarat hörselprov vid värnpliktsinryck och -muck utan anmärkning. När jag satte mig i båset var det som att tjutet inte hördes mer. Tror faktiskt tjutet har minskat senaste året eller så. Man vänjer sig hur som helst. I början känns det som att man förstört hela livet för sig ungefär.
juicebox:

fast där failar ju jag. men jag har ju typ skitlåg volym så där borde ja få lite credz


-gief truckload of credz-

Är typ likadan själv. Eller snarare att jag pratar i två timmar med en kompis, sedan sitter några timmar ytterligare med lurarna i öronen då jag glömt att jag har dem där.