Forumet - Tinnitus? Går det att bota?

Tinnitus? Går det att bota?

6796 1 43
jo det är så här att i fredags var jag på en fest med en kompis, det var ashögt ljud. Jag hade jäkligt ont i öronen dan efteråt och dessutom hör jag numera ett brusljud när jag är på platser där det är helt tyst (som när jag ska sova på nätterna). Det håller fan på att göra mig galen. [n][tard][mad]. Jag har varit asdeppad hela veckan pga av att jag gått omkring och trott att jag kommer att få leva med skiten hela mitt liv. Fram tills igår då min kompis nämnde att hennes morsa kände en akupunktör som tydligen kunde bota tinnitus. Jag blev verkligen överraskad. Jag trodde tinnitus var obotligt. Kan man alltså bota det?

Och ni som lever med tinnitus, särskilt ni som har extrem tinnitus, hur står ni ut? [chocked]

Och föresten, appropå öron, nån som vet var man får tag i ett par bra öronproppar? Ska på konsert i Februari, vill inte att mina öron ska försämras ännu mer. [chocked]

Spana också in:

BrainwashedIdiot:

kände en akupunktör som tydligen kunde bota tinnitus


Jag har haft tinnitus sen ett antal år tillbaka. ett bra irriterande tjut i öronen. Visste inte att man kunde bota tinnitus med hjälp av akupunktur.
Jag tror inte den försvinner men du kan ju alltid använda öronproppar eller annat skydd mot öronen för att slippa förvärra din tinnitus.

Jag fick tinnitus av att spela trummor ( väldigt högt ) när jag var liten vilket jag ångrar nu att jag inte skyddat mina öron.
BrainwashedIdiot:

Min kompis mamma säger att det ska kunna bota tinnitus


Din kompis mamma är dum i huvudet.

Kraniosakral terapi är bullshit, likaså akupunktur.

Tror du verkligen det här funkar?!

http://www.kraniosakral.se/behandlingen.asp

"Den går till så att när terapeuten väldigt lätt lägger handen på ett problemområde så kommer klientens kropp svara med att mycket subtilt dra ihop sig åt något håll, oftast det håll där problemet finns. Terapeuten följer då mycket mjukt med i den rörelsen som kroppen själv visat att den vill. Så länge nya rörelser sker följer man med med handen, samtidigt som man hindrar rörelsen att gå tillbaka exakt samma väg som den kom."

"Man jobbar med ett mjukt tryck och mjuka rörelser för att hjälpa kroppen att hitta tillbaka till sin optimala lodlinje och en balanserad KranioSakral-puls."

"Jag håller också kursen "Att väcka din Ljuskropp".
peaceandlove:

det är bara o försöka vänja sig, tänk positivt så blir det positivt;)


Det värsta är inte det lilla brusandet, det värsta är att jag inte ville gå på den där festen från första början. Enda anledningen till att jag faktiskt gick var för att hon jag gick med tjatade på mig. Hon hade typ längtat aslänge efter festen och hade ingen annan att gå med. Och jag är otroligt enkel att manipulera, om folk tjatar tillräckligt länge går jag med på vadsomhelst. Jag tyckte det var hemskt. Musiken var hemsk, människorna var hemska, allt var hemskt... och nu får jag skit för det hela mitt liv efteråt oxå. Tänker fan aldrig göra någonting jag egentligen inte vill längre. [chocked]
När det är tyst omkring mig och jag hör brusandet kommer jag ofta att tänka på den där jävla festen och på hur jävla ovärt det var att gå dit.
Jag menar hade jag fått det här efter en konsert eller nånting annat jag faktiskt velat gå på och tyckt om, hade det väl inte vart lika hemskt som nu, då hade det åtminstone varit värt det. [sad]
Fan..
BrainwashedIdiot:

Tinnitus? Går det att bota?
Jag har haft tinnitus i över 10 år. Fick det på en konsert uppe på Hovet i Sthlm för drygt 10 år sedan. Stog nere på golvet nästan längst fram mot scenen. Hade glömt hörselskydden hemma. Var nästan döv de tre första dygnen efter konserten. Tyckte bara att det var så jävla märkligt att allt var så förbannat tyst... allt var dödstyst. Sedan sakta men säkert kom hörseln tillbaka... o detta förbannade tjutande hela tiden. En mycket mycket hög ton... låter som 16Khz cirka... som tjöt dygnet runt... året runt. Började sedan röka en sjuhelvetes massa ganja bara för att glömma bort den här förbannade tjutande ljudet o för att kunna sova. Nu har det gått 10 år men min tinnitus får jag leva med. [mad]
Konstaterad tinnitus går inte att bota säger min mammas kompis och hon om någon, som professor och öronläkare, borde veta tror jag.

Jag har levt med tinnitus efter att ha bevittnat en rätt så våldsam busskrasch i Tyskland (bil+buss+stenmur=finito) då var jag 4 år. I 14 år har jag alltå haft det där "iiiiIIii"-ljudet i öronen mer eller mindre...

Jag är dock såpass van att jag inte lider så mycket längre. Det är tom. "kul" ibland att ligga och analysera tjutandet när jag inte kan somna. Inte kul kanske, men intressant hmm... Tycker mig kunna styra ljudets frekvens med tankekraft litegrann, någon mer som kan det?
BrainwashedIdiot:

Och ni som lever med tinnitus, särskilt ni som har extrem tinnitus, hur står ni ut? [chocked]


har haft det sen jag genomgick någon slags operation i örat när jag var runt 6 år, har det inte hela tiden men ibland tjuter det till som fan och då är det nästan outhärdligt men jag har väl lärt mig att leva med det.