Forumet - Tino Sanandaji: Sverigedemokraternas politik är extrem.

Tino Sanandaji: Sverigedemokraternas politik är extrem.

617 0 11

Spana också in:

Nää, varför skulle det vara det?

Till den mediala debatten finns det inga sverigedemokrater. Deras tradition är inte tillräckligt lång och de etablerade strukturerna håller dem utanför. Det finns dock ett par stycken som inte råkar dela de sju etablerade partiernas linje angående invandringspolitiken och gör du detta så blir man också snabbt tagen för en sverigedemokrat i deras ögon.

Tino är även ekonom, vilket skulle kunna vara en delförklaring till hans ställningstagande. Han är säkerligen inte nämnvärd förtjust över att dem (SD) i samma veva som de diskuterar kostnader som är faktabelagda även talar om islam eller annat mer flytande. De ställningstagandena är svårförenliga med hans linje av arbete. De går inte att objektivt procoessa.
En liten annan rolig detalj kom fram i den videon angåend massinvandring som ts nämner ovanför.

Sveriges invandring, per capita, är alltså nu (eller blev under det gångna året) högre än den man kunde se på 1880-talets USA, vilket alltså sades rekorddecenniet för dem.

Jag vet inte vilken term man sätter för den perioden. Men sett ur våra egna förhållanden så bör en liknande termsättning inte varit direkt främmande, nå?

Tidigare har ju argumentet att invandringen vi för nu, har inte varit så rik på nyinflyttade människor i den här regionen sedan folkvandringstiden. Inte för att det argumentet talar för sig själv, men det sätter även det lite perspektiv på den fåniga retoriska debatten.