Forumet - Tips angående köpa katt?

Tips angående köpa katt?

1598 1 30

Spana också in:

När det gäller foder så vill du ha ett så högt köttinnehåll som möjligt. De billiga varianterna innehåller oftast mest spannmål. Satsa på att köpa en skitstor säck av en bra variant.

Kostnaden per månad är väldigt låg. Han äter kanske för... en femtiolapp? Lägg på typ 50 spänn för kattsand och 40 spänn för försäkring så får du väl en hygglig approximering av vad en katt kostar per månad.

Kastrering av en hankatt går på typ en tusenlapp och jag har för mig att det rekommenderas att man gör det vid 6 månader.

Jag tycker det är bäst att katten själv får bestämma vilken sand den föredrar, genom att först testa ett och se om katten trivs med det. Gör den det så kan man fortsätta. (Jag testade något vitt sand-liknande sand och man märker ganska snabbt att katten inte gillar att gräva i det, den kanske kan få ont i fötterna av sanden. I vissa fall slutar den gå på lådan) Har ärligt talat glömt vad den sanden heter som jag använder, men kör på ett från ICA som kostar cirka 99:- per paket. 

Foder tycker jag att du ska välja efter vilken ras det är på din katt. Och om den är korthårig, långhårig eller liknande. Du kan rådfråga hos veterinär (bäst) eller på en djuraffär. 
Min katt gillar Eukanuba och Purina men får även en billigare variant på blötmat (har testat olika)

En katt kostar ju sand, mat, försäkring samt leksaker och andra vårdnadsprylar. Försäkringen beror på vad det är för katt du har. 

Har inte själv hankatt och orkar inte googla just nu så någon annan kanske kan svara angående kastreringsfrågan.