Forumet - Tips för att bota imflamerat tandkött?

Tips för att bota imflamerat tandkött?

22002 1 15
Hejsan! Det här problemet uppstod i onsdags denna vecka. Ja fick ont i tandköttet i det nedersta hörnet av höger munsida. Det har nu gått några dar och smärtan blir värre. Går knappt att öppna munnen längre utan att det smärtar till. Jag är dock inte säker om det är inflammerat men ja tror det. Det gör ont i alla fall [crazy]

Någon som har tips om hur man kan lindra smärtan. Ja testade med att borsta tandköttet igen men det gjorde ju bara saken värre.. Suck.

Spana också in:

Om det gör mycket ont ska du inte borsta. När tandköttet är inflammerat är det mycket känsligt, och tandborstning kan förstöra det. Om det gör olidligt ont, ta tandkräm på fingret och smeta runt lite, annars borstar du bara extremt mjukt. Det ska inte göra ont.

Köp munskölj som innehåller klorhexidin, finns på apoteket.

Har haft återkommande problem med tandköttsinflammationer när mitt immunförsvar var riktigt kasst, fick resultat av att dränka en bomullstuss i klorhexidinskölj och lägga på tandköttet så länge jag stod ut med smaken (typ 5-10 minuter, inte mer alltså)
Det kan dock missfärga tänderna så var försiktig.
skölj med typ vodka, eller någon annan starksprit. funkar faktiskt enormt bra, dödar alla bakterier osv. hjälper mycket bättre än munskölj tror jag.

annars har jag hört att vitlök ska vara bra, asså ta en halv vitlöksklyfta och pressa mot det inflammerade. hann inte prova detta själv pga fick höra det först efter mitt gick över, men testa iaf!
Nintendos BFF:

skölj med typ vodka, eller någon annan starksprit. funkar faktiskt enormt bra, dödar alla bakterier osv. hjälper mycket bättre än munskölj tror jag.annars har jag hört att vitlök ska vara bra, asså ta en halv vitlöksklyfta och pressa mot det inflammerade. hann inte prova detta själv pga fick höra det först efter mitt gick över, men testa iaf!


Mina föräldrar skulle aldrig låta mig ha Vodka dock :P och vi har ingen heller för den delen. Men kan se om kanske kan få låna lite att skölja med av brorsan om inte munskölj hjälper :)

Ska även testa vit lök om inte något av det över sakerna funkar. Men ja minns att ja åt vitlöksbröd för några dagar sedan när ja hade ont i tandköttet och ja tror faktiskt det hjälpte lite. Det kändes typ avdomnat i munnen där ja hade ont efteråt. Men dte kan ju även vara inbillning.
Ser att många har skrivit ungefär det jag är inne på, men jag kör ändå:

1. Alkoholhaltigt munskölj, ex listerine. Bör inte användas regelbundet pga att det tar död på munnens normala bakterieflora, men är bra att använda när du har en infektion i mun/svalg.

2. Tandtråd. När inflammationen lugnar ner sig - se till att börja använda tandtråd dagligen (före tandborstning). Antagligen otillräcklig rengöring som orsakat problemen från första början.