Forumet - Tips inför gymnasiet?

Tips inför gymnasiet?

1321 0 6
Hur man pluggar: 

Planera och prioritera. Studierna är inte nödvändigtvis svåra, men mycket att ta in och på kort tid. Använd en äggklocka eller timer och plugga i små intervaller. 20-25 minuter med en 10-5 minuters paus emellanåt. Det tar inte lång tid om du fokuserar istället för att lägga in 50% på studierna och 50% på allt som händer omkring dig.

Spana också in:


Nicole01: Ska börja gymnasiet nästa år och vet att det är långt kvar men nån som har tips om hur man får nya vänner, hur man pluggar osv? Hur var era första dagar på gymnasiet? Vad behöver man köpa (pennor, häften etc)? Och bara små tips generellt.
Mina första dagar var ganska pinsamma, ingen sa någonting så länge man inte var tvungen att prata, och även när folk var tvungna att prata så var det tyst. Jag började å andra sidan på tekniklinjen, så det kanske inte är så konstigt.
Hur får man nya vänner - detta beror mycket på vilken linje du börjar på. Tekniklinjen var lätt att skaffa vänner på, om du kör cs så kommer du in i en vänskapskrets inom den första veckan
Man behöver köpa häften (skrivhäften), jag fick däremot två pennor av skolan