Forumet - tips inför min deff

tips inför min deff

312 0 4
just nu väger jag ca 93 kilo och är 184 lång skulle vilja gå ner ca tio kilo. jag har hållt på och bulka sen i mars och det har verkligen gjort underverk men nu börjar jag känna mig fet och jag ökar inte så mycket i styrka som jag gjorde under resten av bulken.

men jag skulle behöva lite hjälp med tips till vad jag ska käka. frukost mellanmål osv gärna nått som inte tar allt för lång tid. som ni förstår vill jag tappa så lite muskler som möjligt.
träningen tänkte jag köra som vanligt 5 dagar i veckan men har hört att det är bättre att köra tungt när man deffar. har oxå tänkt ta långa promenader för att bränna lite till. börjar i morgon när jag ätit ur kylen!
1. Köp hem något protein istället för gainer.
2. Endel tycker att kardio träning inte är värt det pågrund av att man tappar LITE muskel massa. Jag tycker det är värt det.
3. Långa promenader är bra men om du har möjlighet så dra ut och vandra över en helg. Jag kan/har tappat 1-2 kg på bara 3 dagar! Glöm bara inte att ha med dig proteinet!
4. Mat mässigt så kan du äta i princip samma bara skära ner på pasta, ris, potatis m.m.
okej tack ska kolla muscles.se!


Tomtefar:

1. Köp hem något protein istället för gainer.


protein har jag så det fortsätter jag på och så tänkte jag öka intaget av omega 3 och droppa kreatinet under deffen.

måste lära mig äta keso oxå tycker inte det är nån höjdare. hyffsat om man har sylt till men nu kan jag ju inte äta det heller...

Spana också in:

Mitt inlägg ifrån en annan tråd:

"Om det är du på bilden ser du väldigt normal ut :) Om du vill gå ner i vikt Så måste du verkligen tänka på vad du äter. Du vill få i dig mindre energi(kcal) än vad du gör av med. Det du skall göra är att räkna kalorier(viktväktarna gör detta med sitt points-system). Det är bra att du har dragit ner på onödiga kalorier såsom kolhydrater då det gör det enklare att dra ner på energiintaget,

För att du inte skall behöva äta så mycket mindre än vad du gör idag så kan du komplettera din diet med kardiovaskulär träning såsom spinning eller löpning.

Dieten

Jag orkar inte skriva speciellt mycket utan du få söka lite själv :)

1. Räkna ut ditt basala energibehov(den energi din kropp behöver under en dag) längst ner på den här sidan: http://www.markazits.com/diet/tmp.php

2. Skaffa ett anteckningsblock och en penna så du kan skriva ner vad du äter. Ev. om du har en iphone kan du ladda ner och bli medlem i "daily burn" ( http://dailyburn.com/ ) så kan du skriva och räkna ut kaloier i samma grej. Om du inte har en iPhone skriver du ner allt du ätit under dagen i blocket och sedan räkna ut kalorierna med hjälp av denna sida: http://www.raknakalorier.se/

3. Du ägnar dig åt någon konditionssport i ca 30 min varje dag.

Det enklaste vore egentligen om du la upp en diet där du äter samma saker varje dag. Tex 3dl havregrynsgröt som frukost, 100gram ris 200gram kyckling till lunch, ett äpple och en banan till mellanmål osv. Det är även viktigt att tänka på att få i sig alla näringsämnen också, det räcker inte bara med tre snickers om dagen för att må bra. Fett skall du också äta för det ökar din förbränning av kroppens fettdepåer, fast fett är också väldigt energirikt.

Jaja, hoppas du hittar en väg som passar dig! Lycka till!"


Detta är väldigt kort men i princip det du skall göra. Sen finns google till hjälp du verkar ju klara det bra så det kanske är en onödig bump.

Annars trevlig läsning här: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881