Forumet - Tips!! Jobbintervju på Liseberg.

Tips!! Jobbintervju på Liseberg.

5959 2 12
Ja. Du ska vara en lagspelare som kan "hålla många bollar i luften". Du gillar arbete i "högt tempo". Som person är du flexibel och tänker "outside the box". Du njuter av att vara "spindeln i nätet" och är självgående, social och positiv. Du är stresstålig också.

Sedan är din enda negativa sida att du "ibland är för engagerad".

Glöm inte bort mig sedan när pengarna rullar in.
Åh vad kul, stort lycka till!

Har inga särskilda tips. På Grönan gick det väldigt bra för en vän till mig som pladdrade på om hur mycket hon gillar att få andra att ha kul och att hon trivs i miljöer med mycket folk som hon ska underhålla. Hon körde mycket på att hon varit konfirmationsledare och att hon lärde sig mycket av det - bl a det som karln ovan säger; lagspelare, högt tempo, stresstålig osv. Du måste kunna leda samtidigt som du kan arbeta i grupp.

Enda tipset jag egentligen har som funkat på alla mina arbetsintervjuer är att inte bara säga att du är nåt - t ex "jag är stresstålig" utan visa på hur och varför du är det. Typ "eftersom jag arbetat en del med barn så har jag lärt mig hantera stress" osv osv. Ta specifika händelser eller uppdrag du haft och förklara vilka egenskaper du utvecklat genom dem.
det är ju samma företag som grönan och där har jag arbetat en säsong. De vill ha personer som är ledartyper, serviceinriktade, gillar att synas och höras, sociala och underhållande. De ser yrket som att ni är skådespelare och ni går in en roll varje dag ni kommer till jobbet, under arbetspasset står ni på scen. Om jag var du skulle jag fundera över begreppet "service i världsklass" inför intervjun. Vad det innebär för dig och vad du har att ge.

Är du gruppintervju kan du även räkna med att de kommer fråga varför just du ska ha jobbet.

Spana också in:

Jag har jobbat två säsonger på Gröna Lund och i slutändan handlar allt om att ha mycket energi och vara öppen utåt.

För att själva intervjun ska gå bra, gäller det att personen som intervjuar dig, tycker om dig/får ett bra intryck av dig. Därför kan du, förutom att vara sig själv och vara energisk, försöka känna av hur den som intervjuar dig verkar vara som person. Sedan kan du anpassa dig själv efter vad personen verkar tycka om för typ av människor.

Charmar du rekryteraren har du jobbet! :)
det är klart man ska vara sig själv men alla har ju hundratals olika sidor i sig själva. Tänk dig ajälv när du umgås i olika vänskaprkretsar/med olika människor, tycker inte du att olika människor frambringar olika sidor hos dig själv? på en jobbintervju gäller det att frambringa de sidor av dig själv som är mest lämpliga och förstärka dem!