Forumet - Tips om du ska komma ut som homosexuell

Tips om du ska komma ut som homosexuell

376 0 2
Oh hej ville ge lite tips på hur du kan komma ut som homosexuell.

Till och börja med rekommenderar jag att du reflekterar på din sexuell läggning länge. Just varför det är så viktigt, är så att du ska kunna ha en starkare självförtroende inom dig själv. Andledningen behöver inte vara särskiligt “rimlig” till andra utan bara till än själv. Till exempel för mig så anser jag att ‘jag skulle aldrig kunna leverera kärleken eller kraven på vad en tjej skulle förvänta av mig.’ Och för andra kan man är bara “killar är söta” en rimlig andledning, eller ingen anledning alls. Men att ha en andledning förstärker varför du är den du är. Och med det kommer per automatik självförtroende så blir det lättare att vara dig själv :)

Att komma ut kan vara svårt, men man måste inte vara rakt på sak med sina föräldrar. Det som jag gjorde var att jag tog upp hbtq problem för mina föräldrar och diskuterarde dem. Detta liksom fick dem o tänka och var inte lika dömande mot mig. Du kommer nog få frågan, “Varför bryr du dig så mycket?”, så är det bara att svara “Jag bryr mig för dem är också människor”.

Sen så när din familj är väl vann vid hbtq “communityn”, så är det i princip och bara var dig själv. Bete dig som en tjej, ha tajta kläder osv. Ifrågesätterna någon säg bara “vad har det med dig att göra?”. 

Som sagt, detta kommer inte funka för alla. Men det är min erfarenhet. Vill också påpeka mina föräldrar känner också bögar så det var just därför jag kom inte ut “direkt framför dem”.

Ha en fortsatt trevlig dag x
Maka: Det var väldigt bra tips! C: Har tänkt att komma ut i typ ett år som homosexuell, ska använda mig av tipsen c: tack!
Ingen problem. Vet inte hur folk reagerar till lebbar. Om jag har för mig, så är det kanske lättare för man anser att “2 tjejer är rena” jmfrt med “2 killar e smutsiga”. Om du vet om sterotypen med straigt killars åsikt om lebbar.