Forumet - TIPS på bra böcker

TIPS på bra böcker

3454 0 24

Spana också in:

Hästböcker läser jag inte, däremot ungdomsböcker.

Bertböckerna och Zeina & Nalle av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Båda är humoristiska böcker med en del kärlek i (särskilt den sistnämnda), ur dagboksperspektiv.
Artemis Fowl-serien (fantasy), Parasiterna (sci-fi), Mellan himmel och helvete (modern fantasy) och Aeronauten (science fiction/äventyrsroman) av Eoin Colfer.
Tillsmammans och Tillsammans - andra boken av Denise Rudberg gillar jag starkt. Handlar om två killar och en tjej som börjar umgås på sommarlovet. Handlar om relationer i familjer, kärlek osv. Är egentligen alldeles för gammal, men de är så mysiga ^^

Läs Linda Skugges samlade krönikor, alltid bra för unga tjejer! [y]
Men annars tror jag att du kan läsa vuxenromaner också..inte så stor skillnad. Jag gillar Denise Rudergs serie..och så är jag ett stort fan av Liza Marklunds kriminalromaner. En av mina favoritböcker är dock Allt för min syster av Jodi Picoult ^^..
Åh, jag sitter inne på så mycket tips. Narnia-serien är också himla bra!
Läste hur mycket hästböcker som helst när jag var yngre..Rackastallet var ju jättebra..och Klara-böckerna. Och Mimmi och Pysen. Och sen den där serien där alla böcker hette ett hästnamn..typ "Safir" osv. Åh, sen älskade jag "King of Sunset" - läs dem! Blev sugen på att läsa dem själv nu :P Handlar om en tjej, Martina som är skötare åt en jättekäns travhäst. Du fick mig att minnas alla härliga stunder med hästböckerna, tack :)

Hoppas att du ahr fått lite tips!