Forumet - Tips på bra hissar i Stockholm

Tips på bra hissar i Stockholm

2433 0 26
Well, min förra tråd blev lite fail då den bröt en regel om kontaktannonser tydligen men här ska jag bättra på mig...

Jag är en person som gillar väldigt mycket att åka hiss [crazy].
jag (och antagligen några fler bland oss)är några få personer i sverige som aktivt filmar hissar och har antagligen bäst koll på svensk hisshistoria. så jag är ganska stolt över att jag gillar något inte många gillar, för då blir det unikt!

Jag skulle vilja få tips på fina hissar som finns i och runt om i stockholm. hur jag tar mig dit är mitt problem (t.ex om jag får hinder av portkoder eller passerbrickor, så får jag väl skylla mig själv. om ni inte frivilligt bjuder in mig eller ger koden förstås. jag delar absolut inte med mig den, det lovar jag er!) men här handlar det bara om vart det finns fina hissar eller hissar av mina favoritmärken. lite bilder vore ett plus. jag gillar orginalhissar byggda mellan 50 och 80-tal och äldre.

Mina favoritmärken är:
ASEA
ASEA-Graham
DEVE
Graham Brothers
Schlieren
KONE
Schindler
Flohrs
Luth & Rosén
Unilift
Hvilans mekaniska verkstad

...egentligen går vilken hiss som helst bra. [smile]

lite filmer å sånt: http://www.youtube.com/user/RailCarADDE

Spana också in:

SummerADDE:

är det tunnelbanan? nä... t-bane hissar är tråkiga, tycker jag. bostadshissarär roligare! annars, utveckla gärna :)


Det är givetvis en bostadshiss jag åsyftar. I lägenhetshusen på flera våningar precis invid tunnelbanestationen. Vilket märke de är av känner jag dessvärre inte till.
@X_marty; visst. hisspartner har jag hört talas om. men jag har inte åkt i nån av deras hissar.

gamla hissar är fina. speciellt 20-talarna med deras vackra konstverk. men är det något jag gillar så är det styrsystem från hissar mellan 60-70-talet. (t.ex Schlieren, Asea-graham och kone är vanliga märken på den tiden, samt hissarna vid gärdets t-bana. så synd att de ska rivas, men ändå bra att man får fräscha hissar.)

Och nej. jag runkar inte i hissar.