Forumet - Tips på BRA hörlurar med bas?

Tips på BRA hörlurar med bas?

3680 1 14

Vill ha ett par bra hörlurar med bra ljud och bas, sån där man får orgasm av att bara känna basen.. Har tittat lite på Sennheister, kan tänka mig att en prissumma upp till 1,5-2 000:-. Behöver inte vara något proffslurar, bara dom är bra. De ska alltså ej vara till någon gamer utan mer en musiklyssnare som lyssnar allt från balader, rap, dubstep osv.

Kommentarer (3)

  1. De jag har u är redigt bra. Logitech G930. Förvisso till gamer men funkar till musik också. Dessa är sladdlösa men finns exakt likadana med sladd L G350 då.

  2. Xisco: Skriv ett svar i stället så kan folk rösta!

  3. Vill inte! Sen förstår jag ej varför detta inte ska kunna gå att rösta på??

Tråden har 14 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det är som Dan säger, om du bara ska lyssna på musik från iPhone/liknande så kommer du inte kunna utnyttja ett par hörlurar för 1,5k fullt ut. 

När jag köpte bra hörlurar la jag ca 1/3 av min budget på ett ljudkort till min dator. Om du lyssnar på mycket på datorn så är det väl vad jag skulle säga är det bästa.

Med det sagt så köpte jag ett par Audio-Technica ATH-M50 och ljudkortet ASUS Xonar DX. Är sjukt nöjd med combon och hörlurarna i allmänhet. 

Audio-Technica_ATH-M50_Studio_Monitor_He

Jag köpte ett par Denon hos HiFi-klubben för ca 1300 kr 3 år sedan. De fungerar fortfarande jättebra och fungerar även bra till mobilen eller mp3. Som de flesta redan innan påpekar är det inte värt att lägga för mycket på ett par hörlurar utan att ställa krav på "inputen" (med vilken kvalitet ljudet skickas in). Jag tror dock att du inte skulle ångra dig att lägga strax under 2000 för även om du inte alltid får ut max av dina hörlurar så får du i vilket fall ett riktigt bra ljud oavsett situation. Själv önskar jag att jag lagt mer på mina hörlurar när jag köpte dom.

Beats by Dr.Dre är något många som tycker om ljud fnyser åt. Men vad jag hört så ska de faktiskt vara riktigt bra. Särskillt om man gillar bas eftersom de har en aningen förstärkt bas (har jag hört). Så du kanske ska kolla in dom Glad

Spana också in:

Vad som sägs om att man inte kan få "rent" ljud från en iPhone eller iPod är struntprat. Det ska inte så mycket till för att krama ut ljud till ett headset så länge headsetet är anpassat. Givetvis kan en förstärkare ge ut bättre ljud, men till en viss gräns. 

Det spelar minst lika stor roll vilken kvalitet mediet har. Spelar du från internetradio eller YouTube spelar kan det vara svårt att hitta bra kvalitet. Har du Spotify är det viktigt att du kryssar i rutan för extremt bra ljud. Kombinerar du bra ljud med bra hörlurar OCH en bra förstärkare har du den ultimata ljudbilden för hörlurar. 

Det som är viktigt att tänka på är om man vill ha pluggar eller kåpor. Pluggar finns som in-ear eller vanliga snäckor som man bara sätter i örat. Här är min erfarenhet att in-ear är det som ger bäst bas och ett renare ljud. Just för att allt annat ljud filtreras bort.

Vill man ha kåpor måste man tänka på ifall man vill ha med aktiv eller passiv Noise-Cancelling. Vid aktiv så är det en "processor" i kåpan som aktivt jobbar för att utesluta ljudet runt om och har man passiva är det kåpans konstruktion som avgör hur mycket oljud som filtreras bort. 

Sedan är det ju alltid skillnad på vilket material som används i själva membranet osv. men det känns för tekniskt för att gå inn på såhär. 

Jag kan tipsa om HiFi-klubben som ofta har bra koll på ljud. http://www.hifiklubben.se/produkter/tillbehor/horlurar/

Själv köpte jag ett par P5 och är extremt nöjd med dessa. Renare ljud är det svårt att hitta i den prisklassen. 

de enda sennheiser jag gillar i den prisklassen är hd-25. löjligt bra för vilken typ av hörlurar de är. kan drivas av en mobiltelefon utan problem och sitter jättebra även om man typ springer, men känns ändå som att man har på sig ett par fullstora hörlurar ljudmässigt. annars är ath-50 som vargen rekommenderade alltid jättebra.