Forumet - Tips på engelsk skönlitteraturer

Tips på engelsk skönlitteraturer

1653 0 32

Spana också in:

En bra bok serie på englska : Uglies, Pretties, Specials, Extras

Böckerna handlar om Tally, som lever ungefär 300 år eftre oss. I första boken är hon 15 år, hon ska fylla 16. Och när man väl fyller 16 så får man genomgå en operation som gör att man bli 'snygg'. På den tidne så är liksom ett normalt utséende för oss, fult. Och när man genomgått den operationen så flyttas man till snyggingstan (pretty town på engelska), där får de typ bara ha kul och festa hela tiden.

Fast det är såklart inte det boken handlar om. Tally träffar Shay som inte vill bli opererad så hon flyr ut ur staden, (även om man inte får). Hon säger att hon ska till the smoke, där David bor. The smoke är typ som en liten by ute i skogen.

Tally som vill bli snygg får i uppgift av dåtidens 'polis' att hämta tillbaka sin vän. om hon inte gör det, så kommer hon aldrig att bli snygg :)

Den är bättre än vad den låter .. Det är svårt att bekriva en sånhär bok kortfattat.
David's Latter

Handlar om en kille som efter sin död hamnar i en sorts gråland och där hans minnen om sitt liv försvinner iväg. Killen får höra rykten om att det finns en väg ut ur detta deprimerande gråland och beslutar sig för att göra en prison break.

(Är mycket bättre än jag kan berätta. Ett plus var att den var väldigt orginell (och nej ingen gothsaga).)

HP på engelska är alltid en delight också [y]
"The hitchhikers guide to the galaxy" av Douglas Adams.

The Guide] says that the best drink in existence is the Pan Galactic Gargle Blaster. It says that the effect of a Pan Galactic Gargle Blaster is like having your brains smashed out by a slice of lemon wrapped round a large gold brick. [bigsmile]
Insert name here:

Skön svensklärare! Alltid kul med folk som inser hur fantastisk Liftaren är!


Ja [bigsmile] Har plockat upp den första Artemis Fowl boken nu och hade tänkt börja läsa den. Min brorsa läste den när han gick i fyran så det finns fullt med Harry potter klister märken på framsidan. [cool]