Aviseringar
Rensa alla

Tips på framgångsrika jobb som ej kräver toppbetyg!


Ämnesstartare

Frippe96:

Låter det kul?

Så som du beskriver det låter det rätt gött, spela tennis, dricka bärs, ha en soft flickvän, göra praktik i new york... [cool]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det låter som om du vill ha en så kallad "räkmacka" in på ett toppjobb, sånna existerar tyvärr inte. Det finns nämligen en anledning till att det är "framgångsrika jobb" och det är för att det är tufft att nå dit. Hade det funnits enkla genvägar in på de framgångsrika jobben så hade väldigt många försökt ta den genvägen och allt eftersom många hade gått genvägen så hade det funnits ett överskott i arbetskraft till det specifika jobbet och som ett resultat av det så hade troligen lönerna och statusen sänkts, eftersom vem som helst kan bli det.

Det är helt sant att man kan bli framgångsrik i vilken bransch som helst, men då måste man också jobba oerhört hårt för det. De som jobbar hårdast och brinner mest för branschen är ju de som kommer att få ett försprång gentemot konkurrenterna. För att bli framgångsrik så krävs det oftast uppoffringar, uppoffringar som dina kompisar nu gör i dagsläget eftersom dom missar "Goa fester" osv för högre betyg som kommer göra deras mål lättare framöver.

Om du nu har drivkraften, varför inte lägga den på skolan så att du kan komma in på en topputbildning? Det om något kan ge dig stora försprång till att bli framgångsrik. Går man på Handels i Stockholm jämfört med ekonomi i exempelvis Örebro, så är det otroligt mycket större chans att man blir framgångsrik från Handels än Örebro (Historiskt sett iaf).


   
SvaraCitera
mynona

Frippe96:

Låter det kul?

[love] Det var välformulerat. Är toppyrken något att sträva efter i sig? Dvs eftersträvansvärt för att det är ett toppyrke med status, för att det är högavlönat, snarare än för att man är intresserad av själva yrket? Status saknar värde, och vad pengar angår kan man få dem på annat sätt. Personer med talang kan sälja den; konstnäryrkena är annorlunda.

Frippe96:

bör även gärna ha en social flickvän som gör sig bra på företagsevenemang.

Verkligen? I vår moderna tid? Sådana kvarlevor är intressanta att studera. Förväntas då en kvinnlig toppyrkeshinnehavare ha en social pojkvän som gör sig bra på evenemang?


   
SvaraCitera

vafan är ett framgångsrikt jobb?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mynona:

Status saknar värde, och vad pengar angår kan man få dem på annat sätt.

Vem bestämmer vad som saknar värde och inte? Det är väl klart att status har värde hos många människor?


   
SvaraCitera

mynona:

Status saknar värde, och vad pengar angår kan man få dem på annat sätt.

Håller inte med. Folk är trevligare mot dig, du blir inbjuden oftare, folk lyssnar på vad du säger och du får mer positiv feedback från din omgivning generellt om du har högre status.

mynona:

Dvs eftersträvansvärt för att det är ett toppyrke med status, för att det är högavlönat, snarare än för att man är intresserad av själva yrket?

Absolut, för många är det viktigt. Arbetsuppgiften är kanske mindre viktig, men den sociala och ekonomiska position ett toppjobb ger höjer dig över den grå massan och gör dig bättre, snyggare, speciell och mer respekterad än många andra. Skit rinner neråt och ju närmre toppen desto mindre skit.


   
SvaraCitera
mynona

Horrorshow:

Vem bestämmer vad som saknar värde och inte? Det är väl klart att status har värde hos många människor?

Det gör vi alla när vi talar om åsikter eftersom åsikter är subjektiva. För mig saknar status värde. Klart det uppfattas som extremt viktigt av de flesta.

Frippe96:

Folk är trevligare mot dig, du blir inbjuden oftare, folk lyssnar på vad du säger och du får mer positiv feedback från din omgivning generellt om du har högre status.

Ja, det får du. Men inte för att du är mer värd, utan för att du anses vara mer värd, vilket inte är samma sak. Människor fungerar därmed enligt en ytlig psykologisk mekanism. De tycker inte om dig, bara din status. Det är yta utan innehåll. Inget personligt, inget äkta. Alltså värdelöst. Folk som fungerar enligt denna mekanism är ytliga. Vill du ha falsk trevlighet? Vill du umgås med ytliga människor? Vill du att människor lyssnar till vad du säger på grund av dina kläder i stället för dina åsikter? Vill du få feedback av ytliga människor? Det är enligt det resonemanget min mening har utformats.

Frippe96:

Absolut, för många är det viktigt.

Absolut, det är det. Själv är jag hellre patrask och blir högaktad för min egen skull snarare än för ytliga kännetecken.

Frippe96:

sociala och ekonomiska position ett toppjobb ger höjer dig över den grå massan

Ja, men det är inte det enda sättet att höja sig över massan. Den grå massan är per definition folk som saknar personlighet och utplånas av kollektivets konvention. De följer omgivningen och kan inte urskiljas som individer. Man kan skilja sig ur massan även utan toppjobb.

Frippe96:

gör dig bättre, snyggare, speciell och mer respekterad än många andra.

Den gör dig inte bättre, men den får dig att uppfattas som bättre. Det beror på vilka kriterier man har.

Frippe96:

mer respekterad än många andra.

Du får bara respekt av de som respekterar status, så det beror på från vem du vill få respekt. Om folk respekterar dig på grund av din status respekterar de inte dig utan din status. De kanske gör det för att du uppnått den, ja, men det är fortfarande inte personlig respekt eftersom de skulle ha respekterat vem som helst i samma situation. Alltså är även sådan respekt ytlig och opersonlig och inget att ta på allvar.

Frippe96:

Skit rinner neråt och ju närmre toppen desto mindre skit.

Ja skit rinner nedåt men den kommer uppifrån[wink] Det beror återigen på vems värderingsskala du följer. Vem som är i toppen och botten skiftar beroende på värderingarna hos den du frågar.


   
SvaraCitera