Forumet - Tips på nyttig mat?

Tips på nyttig mat?

1281 0 16

Spana också in:

Prova att göra maträtter som består av fisk eller kyckling som huvudingrediens. Undvik pasta och potatis, används istället ris. De flesta tycker att jasminriset är godast, men det finns nyttigare rissorter än det. Men börja med jasminris om du inte gillar de andra rissorterna.

Du kan göra såser till från grunden om du vill, eller så har du sallad till istället. Om du inte vill tillaga rå fisk själv så kan du välja tonfisk på burk istället. Välj sådan som är lagrad i olivolja före solrosolja. Jag köper tonfisk av märken NIXE, men det spelar inget större roll.

Undvik alla drycker med socker så har du kommit en bra bit på väg. Jag dricker endast kranvatten till mina måltider. Ibland kan jag blanda i en halv c-vitamin brustablett apelsin för att få smak.

Byt ut choklad och godis mot goda grönsaker som exempelvis grön/gul paprika, brysselkål, blomkål, olika meloner, mandariner, körsbär eller något annat som du gillar. Om du absolut måste ha choklad så välj en som innehåller 70% eller mer kakao.

Så, nu har du kommit en bit på väg.