Aviseringar
Rensa alla

tips på vandringskost


Ämnesstartare

Kommer skriva sådant som redan är nämnt samt egna erfarenheter från främst fjällvandring.

Är det en planerad resa med okänd tillgång till inhandlingsmöjligheter- förpacka varje måltid för sig färdigmåttat i plastpåsar med ev. tillagningsinstruktioner, ex. mängd vatten och utförningsordning. Överdriv portionerna, fysisk ansträngning med packning, väder och oväntade händelser påverkar hungern. Jag är liten till växten men kunde ibland äta typ 8 portioner till lunch om det fanns över. Färdiga portioner är lätta att packa ner och upp, och det är skönt att slippa rota ingredienser när man är dödstrött och grinig. Glöm inte salt, andra kryddor och stekfett.

Som snacks/snabb energi/ att äta på vägen: jägarsnus (nötter, torkad/-e frukt och bär, choklad) samt reservdextros för snabbsnabb energi om det behövs för den där sista asjobbiga vandringsbiten när du mest vill sätta dig ner och gråta.

Frukost: gröt, välling, knäckebröd, te, tubost (<- ta med mer än du tror).

Andra mattips: pulversoppa + adderad pasta (blåbärssoppa med pasta är helt ok, faktiskt), tortellini, sojamjöl går att blanda ner i rätt mycket för protein, torkad sojafärs. Finns pulvermjölk som behöver blandas en stund innan användning.

Pulverdesserter är bra stämnings- och moralhöjare, ex. kräm.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

asså vi har redan handlat allt vi behöver 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

är lite besviken över att vi inte kommer få torkade ägg och makaroner med blåbärssoppa.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Köp sånadär torkade grisöron.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

har kavlat ut 2 av sex nötknäckebrödsplåtar. prkar itne mer........


   
SvaraCitera