Forumet - Tips på viktnedgång!

Tips på viktnedgång!

1281 1 23

Hej jag är en kille på 15 år, jag är 184 cm lång och väger cirka 87Kg, jag får hela tiden höra av mina läkare att jag ska stanna i min vikt istället för att gå ner, dock har jag nu slutat växa på höjden (känns de som) så jag personligen hade mått bättre av att gå ner 5-8kg, jag gymmar 2-3 dagar i veckan och äter maten som serveras hemma.

Jag skulle vilja ha tips på saker man kan göra för att öka viktnedgången, träningscheman osv, dock har jag inte all tid i världen, nationella prov kommer snart, dessutom har jag inte det största urvalet av den mat jag får hemma.

All hjälp är guldvärd! :)

Spana också in:


stortrollet: Skulle snarare säga att 74 kg är idealvikten om man är 184 cm hög.
Funkar inte på det sättet. Två personer på 184 cm och 74 kg kan se helt olika ut. 

Till TS: Ät nyttigt och regelbundet. Få i dig frukost, lunch och middag och mellanmål (frukt, nötter, smoothies) mellan målen. Motionera normalt. Framförallt kommer du må bättre av det. Skippa INTE måltider och träna varsamt om du inte är van vid träning sedan tidigare.

time: Funkar inte på det sättet. Två personer på 184 cm och 74 kg kan se helt olika ut.

Det finns en gyllene formel som heter längden minus 110 cm = idealvikt.   Blink
Sedan kan det naturligtvis slå 10 % - 15% upp o ner utan att det varken är under- eller övervikt. Detta gäller en normalbyggd person. En person som är ett muskelberg kan ju naturligtvis ha en högre vikt utan att för den skull ha övervikt dvs för mycket fett. 
jag säger inte detta för att jag anser att den här tråden innehåller olämpligt material och borde raderas, men, är det ingen annan som lägger märke till hur moderationen av trådar med frågor om viktminskning modereras helt olika beroende på om trådstartaren framstår som kille eller tjej? hade linus333 varit en 15-årig tjej hade tråden låsts med motiveringen att ungdomar.se inte tillåter råd om viktminskning eftersom det är en medicinsk fråga som ska hanteras av professionella. den enda skillnaden i trådarnas innehåll är att tjejer använder uttryck som de "vill bli smala" medan killar säger att de "skulle kunna gå ned ett par kg".

durga: jag säger inte detta för att jag anser att den här tråden innehåller olämpligt material och borde raderas, men, är det ingen annan som lägger märke till hur moderationen av trådar med frågor om viktminskning modereras helt olika beroende på om trådstartaren framstår som kille eller tjej? hade linus333 varit en 15-årig tjej hade tråden låsts med motiveringen att ungdomar.se inte tillåter råd om viktminskning eftersom det är en medicinsk fråga som ska hanteras av professionella. den enda skillnaden i trådarnas innehåll är att tjejer använder uttryck som de "vill bli smala" medan killar säger att de "skulle kunna gå ned ett par kg".
Skillnaden är att de trådar som låses ofta inte innehåller viktinformation eller innehåller vikt-längdinformation som gör det helt uppenbart att personen inte behöver gå ner ens tio gram. Nu säger jag inte att TS behöver gå ner i vikt baserat på informationen vi fått, men trådarna låses antingen efter att de blivit anmälda eller om vi inte kan garantera att det inte försiggår sjukdomstrigg i trådarna. Tyvärr är det så att det mer ofta förekommer triggande kommentarer i trådar skapade av tjejer än av killar.