Forumet - Tittar du in i andra bilar när du kör/åker bil?

Tittar du in i andra bilar när du kör/åker bil?

3939 1 36

Nu när jag varit ute i trafiken alldeles för mycket så märker jag att man ibland får för sig att kika in i andra bilar som man åker förbi, jämte eller ska köra om.
Ibland tänker man "det är en Volvo så det är en gubbe som kör" och "Det är en Golf så det är en ung kille som kör".

Hur gör och tänker ni?

Senast ändrad 11 Sep 2013, 13:27 av André Vifot Haas

Spana också in:


Razor: Tack för medkänslan. Hur är det med din bilkörning? Har du fått in vanan?

Det går bättre och bättre.
Har nog äntligen lärt mig samarbetet med kopplingen och gasen (samt kopplingen och växlarna). Har blivit lite fartglad dessutom, på gott och ont, mest ont.
Hatar fortfarande rondeller dock.
Och folk som inte blinkar/blinkar fel (t.ex igår skulle jag ut från en gata och in på huvudled. Bil till vänster blinkar in mot där jag är, jag tittar åt höger och ingen bil kommer, börjar krypköra när brorsan säger stanna. Bilen till vänster skulle tydligen inte in dit vart jag kom ifrån...)

Gurksallad: Det är en tung bit att ta sig genom. Det är svårt, då man oftast har gjort det svårt själv, genom att ha lärt sig göra fel från början. Men när det sitter är det lätt.

Har för mig att jag hade lärt mig rätt men sen glömt bort bara.
Jag brukar köra rätt så fort då jag helst vill ha 3.ans växel i rondeller (lagom stora sådana, vid stora brukar 4.an gå bra samt 2.an på mindre) och då blir det oftast runt 30-40km/h i dem vilket inte alltid är bra.
Sen dubbelfiliga rondeller är blö om man i början kör i ena och sen måste byta och det är bilar där.

Xisco: Det går bättre och bättre. Har nog äntligen lärt mig samarbetet med kopplingen och gasen (samt kopplingen och växlarna). Har blivit lite fartglad dessutom, på gott och ont, mest ont.Hatar fortfarande rondeller dock.Och folk som inte blinkar/blinkar fel (t.ex igår skulle jag ut från en gata och in på huvudled. Bil till vänster blinkar in mot där jag är, jag tittar åt höger och ingen bil kommer, börjar krypköra när brorsan säger stanna. Bilen till vänster skulle tydligen inte in dit vart jag kom ifrån...)

Jo det blir bättre efter ett tag, det där med koppling, gas, växel. Rondeller kan vara kniviga, bilar överallt att ha koll på.

Tur att han såg det och att du hann stanna! Vänta hellre några sekunder extra än att chansa, speciellt när det kan gå riktigt illa.

Kan säga att jag använder tutan lite för ofta. Rodnar

 

 


Razor: Tur att han såg det och att du hann stanna! Vänta hellre några sekunder extra än att chansa, speciellt när det kan gå riktigt illa.

Jag hade redan stått där i ca 5min (hatar när alla ska hem samtidigt), så ville bara iväg Söt

Razor: Kan säga att jag använder tutan lite för ofta. Rodnar

Jag var nära att göra det igår. Efter att nästan ha kommit hem ser jag en idiot köra om en bil framför mig, när han ser mig klart och tydligt och jag är inte så långt ifrån. Blinkade med helljusen åt idioten istället.
Annars tutar jag bara för att skrämma bort katter ;)

Brukar alltid göra det när jag kör om en övningskörningsbil, mest för att ta reda på hur gammal personen är och tänka "aha 35 år och har inte ens tagit körkort" annars gör jag väl det bara om jag är framför/bredvid en snygg brud i köerna. Annars är det ganska ointressant.


Xisco: Har för mig att jag hade lärt mig rätt men sen glömt bort bara.
Jag hade lärt mig fel från start, och kört så i 1 år. Sen skulle jag lära in att göra rätt på bara 2 veckor. Stressigt! Mycket glad Jag gjorde fel varje övningskörning. Men det satt på uppkörningen.
Xisco: Jag brukar köra rätt så fort då jag helst vill ha 3.ans växel i rondeller (lagom stora sådana, vid stora brukar 4.an gå bra samt 2.an på mindre) och då blir det oftast runt 30-40km/h i dem vilket inte alltid är bra.
Sen dubbelfiliga rondeller är blö om man i början kör i ena och sen måste byta och det är bilar där.
4:an är ju ganska tungt vid rondellkörning. Jag vet, för glömde växla ner en gång. Ska jag rakt genom en rondell kör jag på 3:an, om det är glest trafikerat. Men i regel kör jag på 2:an.

Xisco: Jag hade redan stått där i ca 5min (hatar när alla ska hem samtidigt), så ville bara ivägSöt
Yeah, jo jag känner till det där när man aldrig lyckas komma ut på huvudvägen. När jag kör själv trycker jag mig fram, men när jag har passagerare måste jag ta det lugnare.

Xisco: Jag var nära att göra det igår. Efter att nästan ha kommit hem ser jag en idiot köra om en bil framför mig, när han ser mig klart och tydligt och jag är inte så långt ifrån. Blinkade med helljusen åt idioten istället. Annars tutar jag bara för att skrämma bort katter ;)
Bra gjort! Det räknas också som en varning.