Forumet - Tjäna MYCKET på LITE tid

Tjäna MYCKET på LITE tid

3179 0 84
Hej, jag är en tjej på 14 år, jag vill gärna gå på high school om si sådär 2 år. Men ett år kostar över 50 000. Mina föräldrar kan bidra med ca. 10 000, eftersom de inte vill låna pengar till mitt high school-år. (mina föräldrar är antilån-människor).

Det är jättesvårt att få sommarjobb och jag får bara 300 kr i månaden. (100 ska gå till mobilen, dvs om pengarna på den är slut). Man kan ju alltid dela ut tidningar och reklam, men hur mycket får man ut av det? Fickpengar. Ingenting. Jag bor på ett litet område, så om jag delar ut reklam så får jag ju inte så mycket som om jag skulle bo mitt i stockholm, och då kan man tjäna upp till 2000 i månaden.

Jag funderar på att göra en hemsida, jag är duktigt på att måla allt möjligt, så jag tänkte sälja bilder. Speciellt blyerts och kanske olje. Dessutom är jag rätt bra på webbdesign, så en hemsida kan jag alltid få ihop. Men en sak jag inte vet; hur får man besök till den? Tänk om ingen vill köpa mina bilder?

Sen får ni också gärna ge lite tips på andra sätt man kan tjäna pengar på. Snälla inga oseriösa svar som: "sälj dig på gatan" Eller "Prostituera dig" Eller något annat totalt pantat svar.
/ Josefin

Spana också in:

kebu12:

fan[blush]


Tänkte 95% av alla medlemmar... [smile]

Jate:

Sen får ni också gärna ge lite tips på andra sätt man kan tjäna pengar på.


Första, största och bästa är att totalkapa utgifterna så mycket det bara går, inklusive kläder och sprit...
Sedan får du helt enkelt göra så mycket du kan av det du kan. Alltså måla och webbdesign, svåra där är ju att få kontakterna...
Finns det inte stipendier att få? Googla på det. [smile]
Myksa:

Första, största och bästa är att totalkapa utgifterna så mycket det bara går, inklusive kläder och sprit...


Kläder kan jag kapa på, men sprit finns det inte så mycket att minksa på eftersom jag aldrig druckit en av det droppe i mitt liv, haha [crazy]

Fast godis är ju en annan sak, de borde jag nog köpa mindre av.
Jate:

Hej, jag är en tjej på 14 år, jag vill gärna gå på high school om si sådär 2 år.


Tips: gör inte det. Amerikanska gymnasieskolor är, i likhet med resten av deras utbildningssystem, ökänt pissdåliga.

EDIT: dessutom löper du risken att hamna hos en riktigt "intressant" värdfamilj. Min flickväns syster var där nån månad, men åkte hem eftersom hennes värdfamilj var djupt religiös och släpade med henne på exorcism och andra trevliga familjeevents hela tiden.
Jate:

Men de måste väl kosta ännu mer pengar .. även med stipendier (?)


Jo, men då har du mer tid att jobba + spara, dessutom måste du ändå ta lån, oavsett när du hade tänkt flytta dit.

Juste, det går att ansöka stipendier för utlandsstudier med, kolla upp det :)

KID_IS_BACK:

Javisst, det låter som en bra ide. Eller vänta, amerikanska universitet (toppuniversiteten du varken har råd med eller kommer in på undantagna) är precis lika pissiga som deras gymnasieskolor. Oops.


Toppuniversitet? Jag hade inte tänkt ansöka till Yale eller Harvard. Tror inte det är några problem att komma in med mina betyg då min syrra kom in på ett univ. i USA.
Hahah, USAs universitet, pissiga? Jämför du med Sveriges eller..
Jate:

Kläder kan jag kapa på, men sprit finns det inte så mycket att minksa på eftersom jag aldrig druckit en av det droppe i mitt liv, haha [crazy]
Fast godis är ju en annan sak, de borde jag nog köpa mindre av.


Bra det. [smile]
De flesta gör av med en väldans massa pengar som de knappt märker av och då kan det vara svårt att minska på utgifterna.
En bra taktik är att bokföra allt. Då set du jättetydligt vad du lägger pengar på och således vad du kan spara in på.
ohYEA_:

Toppuniversitet? Jag hade inte tänkt ansöka till Yale eller Harvard.


Precis.

ohYEA_:

Hahah, USAs universitet, pissiga? Jämför du med Sveriges eller..


Eh, ja, varför tror du att i princip hela USA är rörande överrens om att en universitetsutbildning är skit och inget värd om den inte är från ett topp 10-universitet? Ta valfritt svenskt universitet; det kommer att vara sämre än Harvard, Yale, MIT, etc., men betydligt bättre än det genomsnittliga amerikanska universitetet.

EDIT: jag kanske även bör inflika att amerikanska universitet överlag påminner starkt om vuxendagis, enligt personliga erfarenheter, och deras kurslitteratur är ungefär på den nivå man kan förvänta sig i en svensk gymnasieetta.

Nu väntar jag på den obligatoriska felinformerade "ololol du kan juh igneting!!!11"-kommentaren när förnekelsen sätter in.

ohYEA_:

Juste, det går att ansöka stipendier för utlandsstudier med, kolla upp det :)


Se dock upp med sajter som erbjuder sig att söka igenom en stor stipendiedatabas efter stipendier som passar dig. De är enligt min erfarenhet riktigt dåliga.

Jag utnyttjade en sådan sajt en gång, och fick en stor lista stipendier tillbaka. Bara två-tre hade någon som helst koppling till mig eller mina studier, och samtliga hade oanvändbara kontaktuppgifter. Ett stipendium hade t ex telefonnummret "JAPAN."

Till deras försvar ska dock sägas att de gav tillbaka vartenda öre när jag mailade och skällde på dem.
OM du nu ska lansera en site, så ta dig åtminstone tid att lära dig grundläggande SEO. Det kan hjälpa dig att få konverterande trafik, dvs. i ditt fall sån trafik som är ute efter att köpa bilder, från sökmotorerna (primärt Google). [smile]

I övrigt vet jag inte riktigt. Du kan ju alltid investera i Entropia Universe och hoppas tjäna pengar på så sätt, alternativt bli extremt bra på nätpoker.

Dessa är samtliga saker som tar tid och som är riskfyllda, på det viset att du aldrig kan vara säker på att du faktiskt går plus på det (åtminstone i början). Således skulle jag rekommendera att du fortsätter leta ett vanligt jobb istället. Men fyrtio-femtio papp är svårt för nån som är fjorton bast att tjäna ihop. Har du tillräcklig vilja är jag säker på att du kan lyckas dock, men det kräver nog en helvetisk massa arbete, speciellt med tanke på att det finns ett mycket begränsat utbud av luckrativa arbetstillfällen för nån i din ålder.

Jag önskar dig lycka till!
KID_IS_BACK:

Nu väntar jag på den obligatoriska felinformerade "ololol du kan juh igneting!!!11"-kommentaren när förnekelsen sätter in.


Jag vet inget om kvaliteten i de där skolorna fast det är ju knappas det som spelar någon roll. Bara att du har gått på någon av dem har ju hög status...