Forumet - Tjänstefel?

Tjänstefel?

160 0 6
Hej! Har ett litet problem jag skulle vilja ha lite fler åsikter om. Och jag ber, bara seriösa svar.
Är en tjej som går i nian. Hade betygssamtal om vilket betyg jag ska få som slutbetyg i bild. Jag har haft g alla terminer innan det här. Läraren hade klantat sig och tappat bort lappen med alla betyg så vi fick stå på led och hon betade av oss en efter en.
Hon kollade igenom min mapp, och jag fick nästan chock när hon sa att hon funderade på att ge mig mvg. "Va, du funderar alltså på att höja mig från g till mvg", slände jag ur mig. (Dumt såklart)
"Va, har du g?" frågade hon. "Då måste jag ha varit jätte snurrig, du har ju uppfyllt kraven för vg för länge sen. Men du får i alla fall vg nu, så det blir ju en höjning."
Då var det tydligen självklart vilket betyg jag skulle ha.
Sedan rusade jag ut där ifrån, för att hinna med bussen.

Borde man låta sådant här passera? Jag har aldrig brytt mig om mitt bildbetyg, eftersom det har varit självklart att jag är en g-elev. Hade jag vetat att jag hade talang hade jag antagligen ansträngt mig mer. Vill mest inte att någon annan ska råka ut för det. Är det tjänstefel?
Ett av problemen är att jag personligen verkligen gillar den här läraren, och det är jag inte ensam om. Och jag vet att det har funnits anledningar till att hon kan ha varit lite "vimsig".
Skulle behöva lite tips. Ska man göra något, och i så fall vad? Behöver inte ha några jätte långa svar, spontana reaktioner är bättre än inget.
ja! jag brukar alltid bry mig, men på senare tid har jag slutat då rektorn inte kan ändra något untan bara diskutera och då har läraren iallafall alltid rät. ALLA lärare och rektorer är lata även om de är trevliga. om du orkar bry dig an det vara värt. tex ska jag har ett ,mvg i idrott denna termin men nu får jag inte det för jag tog ledigt två dagar på ett fucking jävla år. och missade en lektion, liksom ska en lektion få bestämma. orilmligt enligt mig. men lycka till[smile]

Spana också in: