Forumet - Tjej/kille/hen?

Tjej/kille/hen?

1372 0 10
Hej! Har funderat mycket på detta med könsidentitet som har blivit en så stor grej i vårt samhälle. Jag står för att jag tillkallar inte någon för "hen" då jag anser att det endast finns två kön, kille och tjej etc. Nu finns det säkert någon som tycker det är respektlöst & tar åt sig. Har pratat med min mamma om hur dem såg det på hennes tid med detta fenomen. Hon säger att sociala medier är en bidragande faktor, då dem hade ingen platta att hänga över med intryck. Att dagens ungdomar har inget i bagaget och lever i en bubbla om sig. Hon har rätt och är själv väldigt trött på detta. Tror att detta bara används i Sverige. Skriv och förklara vad du tycker. 

major:
Könsneutrala pronomen finns inom många språk i många länder. I Finland har man sagt "hän" hur länge som helst. De som lever i en bubbla är dem som bajsar ner sig över att ett könsneutralt pronomen som uppdagades på 60-talet börjat användas mer frekvent på 2010-talet....
Tvekar inte på det, men känns som det blivit större. Tycker du och bevisa att det nu finns fler än två kön. Och kom inte med "Det ligger inte i könet, utan i huvudet" typ. Då kan man lika säga att vi alla är könsneutrala då vi fritt väljer. 

Spana också in:


Maja33: Tvekar inte på det, men känns som det blivit större. Tycker du och bevisa att det nu finns fler än två kön. Och kom inte med "Det ligger inte i könet, utan i huvudet" typ. Då kan man lika säga att vi alla är könsneutrala då vi fritt väljer.
Vad säger du om hermafroditer? Om endast könsorganen avgör blir det väl klurigt?

Ja, man kan säga att vi "fritt väljer" vilket kön vi identifierar oss som.
Bara i Sverige? Majoriteten av alla språk som finns har ordet hen. 
Varför ska tredje person dela upp kön när inget av de andra pronomena gör det?
Dessutom ser jag ingen situation där orden han eller hon har någon betydelse. Pratar jag med dig om att något hänt en person du inte känner är det situationen som är fokuset, inte personens kön, talar vi om någon du känner så vet du förmodligen om personens kön redan så varför upprepa den informationen flera gånger?
Att dela upp i kön är OERHÖRT ONÖDIGT.

OBS! Det finns redan en Hen-debatttråd
Maja33: Hej! Har funderat mycket på detta med könsidentitet som har blivit en så stor grej i vårt samhälle. Jag står för att jag tillkallar inte någon för "hen" då jag anser att det endast finns två kön, kille och tjej etc. Nu finns det säkert någon som tycker det är respektlöst & tar åt sig. Har pratat med min mamma om hur dem såg det på hennes tid med detta fenomen. Hon säger att sociala medier är en bidragande faktor, då dem hade ingen platta att hänga över med intryck. Att dagens ungdomar har inget i bagaget och lever i en bubbla om sig. Hon har rätt och är själv väldigt trött på detta. Tror att detta bara används i Sverige. Skriv och förklara vad du tycker.