Forumet - Tjej - Kissa efter sex?

Tjej - Kissa efter sex?

5308 0 67
Jag hörde så sent som igår av en vän att det är viktigt som tjej att kissa efter sex, på grund av alla bakterier som åker in och ut. Diskussionen kom upp då en annan oviktig person hade fått fel på njurarna bara på grund av att inte ha kissat efter sex.

Så min fråga, någon som har koll på hur viktigt det faktiskt är att kissa efter sex? Jag har inte tidigare hört talas om detta fenomen. Och om det är viktigt, för att hålla hygienen i njurar etc etc. varför matar inte sexualundervisningen i skolan, ungdomasmottagningar, ungdomstidningar allt möjligt, oss med denna information då?!

Eller är det bara jag som missat detta som allena människa på denna jord. Visste ni om det?

Spana också in:

Miceparade:

Till saken, tror inte att det gör någon större skillnad. Kissa lär man ju göra inom några timmar i vilket fall.


Det hoppas jag. Men hela frågan kom ju upp efter att en annan person fått just inflammerade njurar eller något liknande efter att INTE kissat efter sex.

(Ska iofs inte sticka under stolen med att det var ett rykte också, jag bor i en håla, rykten är allt som ryms här.)
Saro:

INTE kissat efter sex


Personen hade nog eventuellt haft en hel del annat för sig mellan det att hon haft sex, och börjat visa symptom. Eh, förhoppningsvis [cute]

Hm, om det skulle vara några risker med att inte kissa efter sex, borde de inte vara större för män än för kvinnor? De har ju trots allt urinröret mitt i smeten. Även om det är längre och skyddar mer etc.
Saro:

Det hoppas jag. Men hela frågan kom ju upp efter att en annan person fått just inflammerade njurar eller något liknande efter att INTE kissat efter sex.


Miceparade:

Mjo, mycket möjligt. Men om man talar om bakterier i underlivet efter sex, skulle jag gissa att det främst är vaginan det rör sig om.


Det är bakterier som kan komma in i urinröret och orsaka urinvägsinfektion, det är viktigare för tjejer eftersom de har enklare för att bli infekterade då de inte har en lång kuk som bakterierna måste vandra igenom. Urinvägsinfektion kan ge sig på njurarna och evolveras då till njurbäckeninflammation.


http://www.kondom.nu/farbrorolle.asp?action=showqa&qacategoryid=6&subcategoryid=...

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Urinvags...