Forumet - Tjejen sur över att familj hjälpte vid städning

Tjejen sur över att familj hjälpte vid städning

4606 0 51
Tja!

Min sambo var i England i helgen. Då var min familj här på middag.
Samma dag som dom var här på middag så hjälpte dom mig att städa.

Nu säger tjejen att hon är väldigt upprörd och att det var kränkande.
"Dom har rört mina saker. Vi kan städa själva. Det här är vårat hem."

Vad säger ni?

Spana också in:

Förstår henne. Men det beror på vad de städade för någonting. Hjälpte de till att rensa avlopp, dammsög lite eller höll de på och pillade i sovrummet? Ni är ju (eller du) är ju trots allt ganska vuxna och såvida det inte handlade om en sanitär olägenhet/de bodde hos er en längre tid så är det ju inte deras jobb att städa. De gjorde det antagligen för att vara snälla, men jag kan absolut förstå att hon känner sig tveksamt inställd till det. Du kanske dessutom involverar din familj för mycket i ert liv. Man vill inte att folk ska hålla på med ens privata grejer och ställa saker där man inte vill att de ska stå, hur väl de än menar.
aristoteles:

Din tjej vill att du växer upp. Du kan städa själv.


+1

Skulle ha jättesvårt att ha ett förhållande med en man som inte kapat navelsträngen än och vill involvera föräldrarna i vårt privatliv hela tiden. Självklart söker man hjälp hos sin familj om man blir sjuk/har småbarn som behöver passas ibland/dyl, men annars ser jag inte varför man skulle låta dem städa ens hem. Du är så snäll, men nejtack du behöver inte anstränga dig, du har ju ditt eget hem ska man säga.
Hon är säkert tacksam för att ha fått ett rent hem lagom tills hon ska komma hem, men hon hade ju velat att DU skulle ansträngt dig mer och gjort det för henne, inte fått fin familj att göra det du hade kunnat gjort för att visa att du bryr dig om henne och ert gemensamma hem.

mvh en som förstår [mad]