Forumet - Tjejer gillar tuffa killar - Amerikansk forskningsrapport visar att klyschan stämmer

Tjejer gillar tuffa killar - Amerikansk forskningsrapport visar att klyschan stämmer

2652 0 34

Tuffa killar får flest tjejer.

Forskning visar att den klyschan stämmer – åtminstone i arbetslivet.

– Män förväntas fortfarande vara dominanta och inte visa några tecken på svaghet, säger professorn bakom studien.

 • Kvinnorna faller som furor för den irländska skådespelaren Colin Farrell, som har gjort sig känd som en riktig badboy. AP: EVAN AGOSTINI

  Blygsamhet och ödmjukhet är inget framgångsrecept för en man.

  Åtminstone om man får tro den amerikanska forskningsrapport som brittiska tidningen Daily Mail rapporterar om.

  År 2010 är det kaxiga män – som Idol-juryns Simon Cowell – som går hem.

  Tafatta typer, exemplifierade med Hugh Grants ofta klumpiga, osäkra rollkaraktärer, får däremot nobben. Och det gäller både i kärlek och arbete.

  – Vår forskning visar att män möter fördomar när de beter sig på ett blygsamt sätt, säger Laurie Rudman, professor i socialpsykologi vid Rutgers universitet, New Jersey, USA, som lett undersökningarna.

  200 personer av båda könen fick se videoupptagningar på fingerade anställningsintervjuer och därefter bedöma dem enligt ett antal faktorer; bland hur ödmjuka och sympatiska de uppfattades .

  Skådespelarna hade samma manuskript att följa – och var lika kvalificerade för det påhittade jobbet.

  Ändå fick en försynt och blygsam kvinna mycket större sympatier än en man som visade samma egenskaper.

  Ödmjuka män ansågs svaga

  De ödmjuka männen ansågs vara svaga och sakna så väl självförtroende som ambitioner.

  – Män förväntas fortfarande upprätthålla maskulina ideal som kräver ständiga uppvisningar i styrka. De väntas var framgångsrika, mäktiga och dominanta, inte visa några svagheter eller sprickor i rustningen, säger Laurie Rudman enligt Daily Mail.

  Hon påpekar att uppluckringen av könsrollerna och kvinnors större oberoende inte tycks ha nämnvärt förändrat kraven på männen. Och varnar för konsekvenserna.

  – Män kan lida skada både psykiskt och fysiskt av att eftersträva de maskulina idealet.

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article12377127.ab

Det är la en av dem delarna som tynger män i könsrollerna vi har. Det förväntas väldigt mycket av dem. Ett bra exempel är ju en relationer. Där mannen alltid förväntas vara den som tar första steget. Varenda jävla bullshit amerikansk film illustrerar ju det ganska bra.

 

Spana också in:


time: Skulle välja Hugh över Collin vilken dag som helst.
om jag var tvungen att välja så hade jag också valt honom. hugh verkar tråkig och tafatt men snäll och respektabel/passar bra i kostym/snyggt hår. faktum är att hela jämförelsen mellan någon som är relativt oattraktiv, tafatt och ser äldre ut och någon som ser ung ut och har ett mer spännande liv är menat att bara gå åt ett håll. 


känner av erfarenhet att collin känns mer ostabil. se in i hans ögon bara. hu.

collin är inte snygg till skillnad från hughs mindre stereotypt sexiga drag, men han ser yngre ut.  tycker att hugh låter så osäker och tafatt på rösten, men inte för att han är det utan för att han inte har något bättre att säga.

time:
Tycker inte han verkar ett dugg tråkig. Stilig, råsnygg, brittisk, tafatt - ja, men tråkig? Näää. Collin tycker jag inte utstrålar varken tuffhet eller något speciellt. Tycker inte han är särskilt snygg.

Kukkonen: Ödmjuka män ansågs svaga
De rötägg som resonerar på det viset är inte värda att bry sig om. Personer med lite vett innanför pannbenet brukar se ödmjukhet som något positivt. Tyvärr räcker det dock oftast inte att vara ödmjuk och snäll, de flesta vill att man ska ha en intressant/spännande personlighet också, vilket förstås är svårt att ge bilden av om man nu råkar lida av dåligt självförtroende.