Forumet - Tjejer och choklad

Tjejer och choklad

1078 0 29
Äter du bara choklad med hög kakauhalt. Läs och begrunda... saxat från nätet.  Blink

Choklad kan vara rena naturmedicinen – men är samtidigt väldigt kaloririkt. Så hur mycket bör man äta egentligen för att få i sig tillräckligt av det hälsosamma, utan att det syns på midjemåttet? Här är svaret!
Klart du ska ta en bit choklad till. Inte övertygad? Här är åtta skäl till att du kan fortsätta äta ditt favoritgodis - du blir både friskare och smalare på kuppen!

1. Minskar risken för stroke
Den som äter 60 gram choklad, ungefär en halv chokladkaka, per vecka löper minskad risk att drabbas av stroke. Det beror på att flavonoiderna, en antioxidant som är rikt förekommande i choklad, sänker blodtrycket och halterna av dåligt kolesterol.
Extra munsbit!
Välj hellre mörk choklad än ljus – den lite bittra smaken gör att det är lättare att bara hålla sig till en bit.

2. Håller dig smal
Människor som äter måttligt med choklad varje vecka är smalare än dem som bara äter det ibland. Det visar en studie som jämförde två likvärdiga grupper med människor i USA. Men exakt vad skillnaden beror på framgår inte.

3. Skärper din syn
En bit choklad kan göra dig till en bättre bilförare i dåligt väder. Det är förmodligen flavonoiderna som ökar blodflödet till näthinnan, vilket leder till att man ser bättre. Det gäller framför allt när det är svårt att urskilja kontraster som vid regn och dimma.

4. Gör dig till mattesnille
Behöver du räkna på lånet, eller hjälpa barnen med matteläxan? Lite choklad kan göra så att du skärper dig. Studenter som åt choklad blev bättre på matte, visar en engelsk studie. Orsaken? Flavonoiderna ökar blodflödet till hjärnan.
Extra munsbit!
Kallpressad choklad innehåller mer näringsämnen och antioxidanter – så välj det om hjärnan behöver hjälp.

5. Ökar chansen till Nobelpris
Choklad kan göra så att åldersrelaterade minnesproblem stannar av eller till och med förbättras. Det gör dig med andra ord lite smartare. För att se om det går att mäta undersökte en forskare på skoj sambandet mellan chokladkonsumtion och Nobelpris. Och ja, Schweiz där man äter mest choklad, har också flest Nobelpristagare.

6. Är super för hjärtat
Den som äter 100 gram mörk choklad om dagen löper minskad risk att få hjärtinfarkt. Det beror på att chokladens antioxidanter vidgar blodkärlen, vilket minskar blodtrycket och förbättrar blodflödet.
Extra munsbit!
Satsa på att göra varm choklad – då kan du själv påverka mängden fett och socker. Kakaopulver i sig innehåller väldigt lite fett och inget socker.

7. Ger dig en kärleksboost
Fungerar choklad som naturens egeta Viagra? Ja och nej. Man vet att ätt ämnet fenetylamin, som förekommer i små mängder i choklad, frigör endorfiner och ökar effekten av dopamin, vilket i sin tur påverkar sexlusten. Däremot är det inte klart om det finns tillräckligt av ämnet i choklad för att verkligen öka kärlekskänslorna.

8. Tar itu med pms-humöret
Choklad ökar må bra-hormonet serotonin i hjärnan. Därför kan det fungera som en humörhöjare för kvinnor under menstruation eller pms, då serotonin-nivåerna är låga.


Källor: medicinehunter.com, huffingtonpost.com. svd.se, BBC news, sciencedaily.com

*Askungen*: Gör dig till mattesnille
Behöver du räkna på lånet, eller hjälpa barnen med matteläxan? Lite choklad kan göra så att du skärper dig. Studenter som åt choklad blev bättre på matte, visar en engelsk studie. Orsaken? Flavonoiderna ökar blodflödet till hjärnan.
Extra munsbit!
Kallpressad choklad innehåller mer näringsämnen och antioxidanter – så välj det om hjärnan behöver hjälp.

Mjaeh de tror ja inte på, jag åt flera 200 grammare i veckan under hela nian och jag blev inte mycket smartare... tvärtom tom

Spana också in:


Trevlig-Snubbe:

Dina föräldrar bor där och det är inget man kan göra så mycket åt. Du borde dock få dem att flytta till typ Småland eller Blekinge, det är billigt att köpa något där och det är väl lika lätt att få jobb där som i norrland! :)
Hade kunnat stanna i norra Norge där en av mina föräldrar bor dock, inte lika kallt som härSöt men annars har du rättMycket glad