Forumet - tjejer och kolhydrater...

tjejer och kolhydrater...

317 0 30
Har jag missat nåt här eller? Man har ju hela barndomen fått höra av kvinnor att de inte vill äta pasta, bröd och sånt, och jag har inte tänkt så mycket på det. Men nu upptäcker jag att det inte finns en enda normalviktig kvinna i Sverige som äter annat än sallad till lunch (med lite kött/fisk if necessary). Hur gick det här till? Har nästan fobi för att äta ute eftersom alla brudar stirrar på mig när jag beställer pizza istället för "jag tar gärna en grönsalld med såsen vid sidan om, om det går bra?". Inte ens när jag hade en ätstörning och svältbantade kom jag nånsin på idén att skippa kolhydrater för snabbare resultat. Har tänkt på LCHF som en modefluga snarare än en alternativ livsstil. Jag har bara 2 kompisar som äter enligt kostcirkeln, båda har fel på ämnesomsättningen och ligger på gränsen till undervikt trots regelbundet matintag en gång varannan timme. Käkar era tjejkompisar pasta och sånt?

(jag är flicka)

Spana också in:

razorblade_love:

Käkar era tjejkompisar pasta och sånt?


Nja, de bantar inför studenten. En har ätstörningar och en äter i princip allt men lever i en veggofamilj.

Men de är ingen som inte unnar sig pasta och ris. Jag har förbjudit samtliga att dra av på kolhydraterna, är själv hyffsat kunnig inom matområdet.

Men de flesta har lärt sig att det är bättre att äta väldigt lite pasta/ris/potatis/vittbröd och istället unna sig en chokladbit för att hålla vikten[wink]
razorblade_love:

Men nu upptäcker jag att det inte finns en enda normalviktig kvinna i Sverige som äter annat än sallad till lunch (med lite kött/fisk if necessary).


Jo? Jag känner, ärligt talat, ingen frisk tjej som "vid varje lunch" väljer sallad före kolhydratsrik mat. Heller ingen som gör det för att det är mindre fett/kolhydrater eller något annat fjolligt.

Bara mina ÄS-vänner tänker på sånt.

razorblade_love:

Käkar era tjejkompisar pasta och sånt?


Men ja[confused]

Jag har aldrig upplevt att alla eller ens många tänker på det.
för min del stavas det glutenintollerans [bigsmile]

dessutom:
har två överviktiga eller på gränsen till överviktiga kompisar som kör GI nu, första fasen. Och det fungerar för dem.

Själv gick jag ner 2 kg när jag kom på att jag var glutenintollerant, det minskar kolhydrat intaget

viktnedgången var ju inga fel så jag fortsatte och mår bättre än någonsin, håller mig mätt längre och slipper godissug när jag äter lite mer fett och mindre med kolhydrater, dock ingen EXTREM Low carb(har läst lite om det också...men inget för mig) och har nu stannat på bra vikt[smile]