Forumet - Tjejer som sitter bredbent

Tjejer som sitter bredbent

1485 0 25
Faktumet att det finns män som “skrevar”, alltså sitter bredbent för att utstråla makt har diskuterats. För en tid sedan skapade en grupp feminister en hemsida där dom lade upp smygtagna foton på män som skrevade i tunnelbanan för att demonstrera fenomenet. Det har även förekommit feministkurser där kvinnor fått lära sig att sitta bredbent för att utstråla pondus. Nu är min fråga till er: Om ni ser, säg en ung tjej som sitter bredbent på en offentlig plats. Vad får ni för vibbar då? Utstrålar hon makt tycker ni? Eller sänder det andra signaler?
Tycker inte det utstrålar makt. Tycker snarare det utstrålar... att man tycker det är bekvämt? Vill man sitta så är det väl inget konstigt med det. Sen finns det väl vissa typer av kläder och situationer då det kanske inte passar sådär kalasbra... men rent generellt får väl folk sitta hur de vill.

Spana också in:

Skillnad på onödigt bredbent och bredbent i syfte att undvika obehag, detta kan dock inte diagnostiseras av random "feminist" med mobilkamera även om jag förstår att det kan vara irriterande, vissa tycks ju vara helt dumma i huvudet.

Som svar på din fråga så hade jag bedömt tjejen efter fler egenskaper än så.
Tobbish:

Tycker snarare det utstrålar... att man tycker det är bekvämt?


exakt.. inte tänkt tanken av maktutövning. tror det är extremfeminister som tolkar saker fel..

tobbish, läste du om resedent evil 5? att folk blev sura för att en vit kille var nere i afrika o sköt svarta zombier, dom såg det som rasistiskt.. herre gud?

jag är själv mörkhyad och reagerade inte alls när jag spelade spelet...
fjarrkontroll:

tobbish, läste du om resedent evil 5? att folk blev sura för att en vit kille var nere i afrika o sköt svarta zombier, dom såg det som rasistiskt.. herre gud?


Har inte läst, men det låter för mig en aaaning överanalyserande! Det går ju att hitta rasistiska spår i det mesta, om man väljer att ha ser saker med det ögat!

Jag tycker det är skillnad på något som är direkt rasistiskt, och något som görs rasistiskt för att någon med för lite tid sitter och försöker hitta saker. Som att glassen 88:an skulle heta det p.g.a. 8:e bokstaven är H, och att två H:n inte kan stå för annat en Heil Hitler... då har man ju fan problem om man inte kan se två 8:or utan att direkt göra den kopplingen.

Det kan ju lika gärna stå för Helly Hansen?
Image
Tobbish:

Som att glassen 88:an skulle heta det p.g.a. 8:e bokstaven är H, och att två H:n inte kan stå för annat en Heil Hitler... då har man ju fan problem om man inte kan se två 8:or utan att direkt göra den kopplingen.


^^

Tobbish:

Det kan ju lika gärna stå för Helly Hansen?


ja, det hela säger ju mer om personen som kom fram till slutsatsen..