Forumet - Tjejer, vad betyder ert utseende för er och varför är det viktigt?

Tjejer, vad betyder ert utseende för er och varför är det viktigt?

3257 0 30
Man måste ju ändå dra en samhällsparallell här då tjejers utseende _alltid_ varit i fokus då det var det enda vi hade att tillgå och män ville ha den som såg bäst ut pga kuttersmycke etc. Och detta hänger ju kvar, vi ska fixa och trixa med våra utseenden och ha oss.
Herregud, det finns ju leksakssmink, småmini sminkbord etc.

Spana också in:

Jag vill precis som alla andra se bra ut och jag kan gilla att hålla på med ansiktsmasker och grejer. Förr om åren sminkade jag mig varje dag och kunde lägga ca två timmar på det. Numera känns det inte riktigt lika viktigt. Mycket för att jag har bättre hy nu men också för att jag kanske är säkrare i mig själv på ngt sätt. I kombination med dysterhet. 

isola: Man måste ju ändå dra en samhällsparallell här då tjejers utseende _alltid_ varit i fokus då det var det enda vi hade att tillgå och män ville ha den som såg bäst ut pga kuttersmycke etc. Och detta hänger ju kvar, vi ska fixa och trixa med våra utseenden och ha oss.
Herregud, det finns ju leksakssmink, småmini sminkbord etc.

Ja men det var ju inte det han frågade efter

isola: Jag vill precis som alla andra se bra ut och jag kan gilla att hålla på med ansiktsmasker och grejer. Förr om åren sminkade jag mig varje dag och kunde lägga ca två timmar på det. Numera känns det inte riktigt lika viktigt. Mycket för att jag har bättre hy nu men också för att jag kanske är säkrare i mig själv på ngt sätt. I kombination med dysterhet.
Hade du gjort allt detta även om samhället vore jämlikt?

reben: folk gillar väl en dåbättre självförtroende iblandatt känna sig ful är ju en vedervärdig och hemsk känsla den vill man ju inte va med om
Okej, men om du vore säg medelfin, vore det okej eller är det bättre att vara snyggare än de flesta? Varför tror du att människor gillar en mer om man ser bra ut?
Jag känner att mitt utseende hänger ihop med min självkänsla/självsäkerhet. Om jag känner själv att jag ser bra ut så utstrålar jag mer självsäkerhet än när jag känner mig ful. Saker som kan få mig att känna mig snygg är smink, snygga kläder, bra hy och helt vanliga träningspass. Även kommentarer om mitt hår eller mina kläder kan få mig att känna mig snygg.

Om Jag känner mig snygg mår jag bra och är glad, om jag däremot känner mig ful, fet eller äcklig (ofräsch) så brukar jag bli lite nedstämd eller sur (på dåligt humör). Så för mig är mitt utseende superviktigt och att vårda det är verkligen inte en börda, tvärtemot gör det mig glad och självsäker :)

Hoppas det svaret var tillräckligt personligt ^
För att sammanfatta betyder mitt utseende väldigt mycket för mig. 

Razor:

Vad är det som gör det viktigt för dig?

Biologiska anledningar, åtminstone för mig är det relativt okontrollerbart att inte tänka på hur man ser ut, då det som representerar mycket av ens egna tillstånd och mottaglighet för andra. Upplever även att det finns många standards i samhället som är svåra att undvika utan att få dålig självkänsla. Behöver naturligtvis inte alltid vara så eller i en hög grad, eller för vem som helst för den delen.

019linnea: Biologiska anledningar, åtminstone för mig är det relativt okontrollerbart att inte tänka på hur man ser ut, då det som representerar mycket av ens egna tillstånd och mottaglighet för andra. Upplever även att det finns många standards i samhället som är svåra att undvika utan att få dålig självkänsla. Behöver naturligtvis inte alltid vara så eller i en hög grad, eller för vem som helst för den delen.
Okej.