Forumet - Tjugo frågor - Forumlek!

Tjugo frågor - Forumlek!

6377 1 14
Nu dammar jag av den klassiska leken "tjugo frågor". Leken går ut på att en användare tänker på en känd offentlig person som man bör kunna känna till. Därefter får andra användare på forumet ställa frågor till tänkare som endast går att svara ja eller nej på. Forumet har bara tjugo frågor på sig att gissa rätt person. Att gissa på en person räknas som en fråga. "Är det blablabla?". Gissar man rätt vinner man äran att få vara nästa person som tänker på en offentlig person. Ställs förstörande korkade frågor får dessa ignoreras av tänkaren. Kan inte forumet gissa rätt får tänkaren tänka en gång till eller dela ut uppgiften till valfri person. Vet man inte svaret räknas inte frågan. Personen får inte vara en påhittad figur utan måste ha funnits på riktigt. Levande eller död.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjugo_fr%C3%A5gor

Tror jag tänkt på allt nu.

Jag börjar tänka.

Spana också in:


Attitydinkontinent: vad räknas som en förstörande fråga? att jag ställer en fråga som inte är speciellt relevant med leken eller om jag ställer en fråga såsom "vad heter personen?"?
Kan ju vara olika för olika tänkare. Mycket upp till tänkaren själv att avgöra. Irrelevanta frågor kan absolut räknas som  förstörande. Frågan "vad heter personen" är nog definitivt det.