Forumet - Tobak på gymnasiet?

Tobak på gymnasiet?

2582 0 31
Är det någon som vet hur det är att nyttja tobak på gymnasiet? Då menar jag alltså om du är under 18 och röker eller snusar (i mitt fall snus), hur ser lärarna på att man t.ex har en fet bak under läppen?

Några erfarenheter av det någon?

Ni som inte tillför något undanbedes.

(Vet inte heller om jag postat i rätt forum, men isåfall, flytta tråden tack)
Angelize:

Ingen bryr sig. Lärarna brukar röka med en. Man behöver inte heller gå iväg.


Ok, men visst nu är det väl självklart så att det är olika från skola till skola, men uppfattningen jag fått är att det är non care på snus och röka på min kommande skola (sålänge man röker utanför skolan).

Några erfarenheter från nå snusare då? :)

Spana också in:

joYchez:

Nej visserligen, men det vore inte så kul att komma första dagen och få en anmärkning från läraren, mitt framför de flesta man inte känner ett dugg.


Lugn, i din ålder anses det säkert som creds. Det är helt enkelt inget att oroa sig över. Om du ända envisas med att göra det så snusa mini ett par dagar tills du vet vad som gäller då.
kebabkurt:

Lugn, i din ålder anses det säkert som creds. Det är helt enkelt inget att oroa sig över. Om du ända envisas med att göra det så snusa mini ett par dagar tills du vet vad som gäller då.


Nejdå, jag oroar mig inte. Utan jag försöker bara få mig en liten fin uppfattning om hur det är, nu innan det är dags för sängen.
Jag läste en artikel från skolverket ang det för något år sedan och där stod det att i alla fall tuggtobak, alternativt "snus" får brukas inom skolans område, men rökning få endast ske utanför skolans område.

Dock är det sällan någon bryr sig. Flera polare har kommit till skolan höga som hus och t.o.m. fulla och det är inget som bryr sig.

Så länge du inte röker inomhus, är nog allt lugnt.
på min skola får man inte röka inne på skolan eller på lektionerna (om man inte är utomhus, minst tjugofem meter från skolans område.)
men man får snusa obegränsat, om man inte slänger snusen på golvet, läraren, dator eller elev när man har snusat klart (inte före heller.)