Forumet - Töjningar

Töjningar

628 0 15

Spana också in:

Frågan är vilken storlek du har?

Om du har 1.6mm bör du köpa större smycken och töja till dessa med hjälp av ledstickor till exempel. Det är ett bra sätt att köra på i början. Ta det lugnt, speciellt nu i början. 1mm i månaden rekommenderas.

Annars går alla små storlekarna som nedan. När du har kommit upp i större storlekar kan du börja tejpa med hjälp av gängtejp eller bondagetejp, men jag antar bara att du var ute efter grunderna och storlekarna just nu?

1.2 > 1.6 > 2.0 > 2.4 > 3.2 > 4 > 5 osv.
uhuuuuuu:

jag tröck i en 3mm i ett vanligt
hål då jag började töja.

de gjorde inge ont alls.
och jag rekomenderar dig inte att
töja om du är en pussy som skriker
av smärta då du töjer. -.-


Ge inte dumma tips som det där. Låt människan göra rätt istället. Och att töja öronen ska inte göra ont direkt, då har man gjort rätt mycket fel.
Stvrmzeit:

rågan är vilken storlek du har?

Om du har 1.6mm bör du köpa större smycken och töja till dessa med hjälp av ledstickor till exempel. Det är ett bra sätt att köra på i början. Ta det lugnt, speciellt nu i början. 1mm i månaden rekommenderas.


Skulle tro att det är 1.2 mm
Men tack för svaren, nu vet jag hur jag ska göra [smile]
WhoKnow:

Hejsan, jag undrar om man det är stor risk att något går fel om man ökar från 2mm till 4 mm ?
Jag hittar inga snygga 3 mm :P


Jo, det kan verkligen gå fel.

Att hoppa över storlekar rekommenderas verkligen inte. Speciellt inte i början. Det där är bara idiotiskt. Gör det rätt istället.
MenJagVetInte:

Vad är det som gör det idiotiskt egentligen? Jag har alltid fått höra att man kan töja 2mm åt gången och mina tior är det inga problem med.


Bara för att du inte har haft problem med det en gång behöver det inte vara samma sak för alla. 2mm på en gång är ändå för mycket. Visst går det att göra, du kan töja hur mycket du vill på en gång i princip. Men högst 1mm åt gången är det bästa man kan hålla sig till. Om man ökar det ännu mer finns det stor risk att man spräcker örat, får blowout mm. Det är för mycket helt enkelt, det sätter för mycket press än vad som är rimligt för att ett töjt hål ska må bra.

Självklart går det bra om man tejpar upp sig 2mm på en omgång under en viss tid om man nu håller på att töja med tejp, men att töja 2mm på en gång direkt är inte att rekommendera. Varken av legitimerade piercare eller någon vettig person som vet hur det går till att töja hål på bästa sätt. Tro mig, jag har töjt upp till 50mm och jag har aldrig töjt mer än 1mm åt gången. Jag skulle aldrig ens tänka tanken att töja 2mm åt gången ens. Varför chansa och ta risken att få ett fult hål, spräckt öra, jobbig ärrvävnad, blowout och andra dumma saker när man kan göra det rätt istället?

Om man nu har ett slappt hål som man kan få i ett smycke som är 2mm större utan problem ser jag absolut inget fel med att sätta i ett så stort smycke. Dock är det är absolut ingenting som brukar gå så bra i början av en töjningsprocess. Just i början ska man ta det extra lugnt för att få ett fint och välmående hål.