Forumet - Tonåringar både barn och vuxna enligt Vårdguiden

Tonåringar både barn och vuxna enligt Vårdguiden

404 0 88
http://www.vardguiden.se/Tema/Barn-och-foraldrar/Tonaringar-13-19-ar/

Varför klassar man tonåringar som barn? De borde istället ta del av all frihet och allt ansvar som vuxna har.

"Puberteten sätts igång av hormoner. Det är olika när den börjar och slutar."

"Flickor ligger ungefär två år före pojkar. Utvecklingen följer inte en exakt ordning, utan varierar från person till person."

Varför behandlar vi tonåringar som barn?

Det är otroligt jobbigt att gå förbi en supersöt 14-åring och veta att hon är "olaglig" för att hon är ett "barn". [n]

Det är inget jävla barn, det är en het brud. Om en 14-årig kille tycker hon är läcker, varför ska den uppfattning då ändras bara för att man blir äldre? Vill man ha fulare och rynkigare tjejer ju äldre man blir eller, är det det som uppfattas som normalt?

Spana också in:

timeisrunningout:

Du tycks ändå inte bli speciellt kär i dessa random barn. Bara sexuellt upphetsad.


Jag är snart 30 och har mognat för länge sedan, tack. Däremot kan jag inte motstå söta tonårsflickor, den känslan har liksom hållit i sig sedan jag själv var i tonåren.
oskar_det:

Jag är snart 30 och har mognat för länge sedan, tack.


Någon som snart är trettio och är psykiskt stabil ska inte aktivt jaga barn som knappt är könsmogna. Jag vet inte hur du blev uppfostrad men, så är't. Om du inte tycker om normen i Sverige föreslår jag att du flyttar till ett land där detta är accepterat.
oskar_det:

beter sig knappast som barn heller.


Jag tyckte också att jag var jättevuxen när jag var 14. Det betyder inte att jag hade varit redo eller villig för en vuxen man att utnyttja mitt beteende. Det är väldigt vanligt att unga tonåringar agerar mer vuxet än de känner sig inombords. Det är en del av att växa upp. Det ger dig ingen rätt att sätta på dem.
timeisrunningout:

utnyttja


Sluta använd det där ordet - det stämmer inte utan gör bara detta till vad en del här vill ha det till. Finns hur många tonårsflickor som helst som inget hellre skulle vilja än ligga med en snygg Hollywood-skådis på 24 bast. Nu är inte jag någon sådan - men bara för att visa poängen att det inte handlar om utnyttjande överhuvudtaget.

mediakatt:

Att du tycker att det är jobbigt att inte få ligga med fjortonåringar är ett jävligt dåligt argument för att föreslå en förändrad myndighetsålder, faktiskt.


Haha, jag vet. [crazy] Detta är lite av en gnälltråd då det inte är lätt att attraheras av något som är olagligt utan möjlighet att bli "botad".
oskar_det:

Finns hur många tonårsflickor som helst som inget hellre skulle vilja än ligga med en snygg Hollywood-skådis på 24 bast


oskar_det:

Nu är inte jag någon sådan


[wink]

Jag och mitt tjejgäng ville ligga med Thåström också. Åtminstone sa vi så. Hade vi bangat ur om vi faktiskt fått möjligheten? Jag tror faktiskt det.
timeisrunningout:

Jag och mitt tjejgäng ville ligga med Thåström också. Åtminstone sa vi så. Hade vi bangat ur om vi faktiskt fått möjligheten? Jag tror faktiskt det.


Tror nu ja. Vad många vägrar inse är att många tonårstjejer VILL ha sex med äldre killar. Då kallar man sexet för "utnyttjande", men om hon däremot vill ha sex med någon som är lika gammal så finns det ingen som utnyttjar någon.

Jag får inte riktigt det att gå ihop.
Men oskar, du verker inte ha fattat att det är skillnad på vad ett barn vill, och vad en vuxen vill. Visst, ett barn är en person, och har en ganska utvecklad personlighet, och ett egen process för att ta beslut. MEN. Poängen är att de är inte mogna för att ta egna beslut innebörande något som skulle kunna påverka dem väldigt mycket.
Därför får de inte ta egna beslut om vem de bor med, vad de får dricka, när de får köra bil osv. Det handlar inte om att vårat samhälle har fått för oss detta, utan för att det finns folk som du som står redo att utnyttja dessa människor så fort möjligheten finns. [smile]
oskar_det:

Detta är lite av en gnälltråd då det inte är lätt att attraheras av något som är olagligt utan möjlighet att bli "botad".


Skulle tro att en överväldigande majoritetet av fjortonåringarna du vill ligga med inte vill ligga med dig alldeles oavsett, så det är knappast bara deras ålder som utgör ett juridiskt hinder.
Nonoton:

MEN. Poängen är att de är inte mogna för att ta egna beslut innebörande något som skulle kunna påverka dem väldigt mycket.


Hur vet du det?

mediakatt:

Skulle tro att en överväldigande majoritetet av fjortonåringarna du vill ligga med inte vill ligga med dig alldeles oavsett


Det vet du ingenting om.