Forumet - Tonårssex i Kambodja

Tonårssex i Kambodja

5456 0 38
Tycker att det verkar bra. Det farliga med sex är könssjukdomar, oönskade graviditeter och när äldre människor tvingar yngre att ha sex. Om två 13-åringar bestämmer sig för att ha sex med varandra så ser inte jag problemet, konstigt att det är så tabubelagt, även i Sverige.

Greken: Tycker att det verkar bra. Det farliga med sex är könssjukdomar, oönskade graviditeter och när äldre människor tvingar yngre att ha sex. Om två 13-åringar bestämmer sig för att ha sex med varandra så ser inte jag problemet, konstigt att det är så tabubelagt, även i Sverige.
Det är inte bara tabubelagt, det är olagligt.

fascinerande hursomhelst hur olika kulturer har en så otroligt stark påverkan på människor och synsätt.

Spana också in:


Greken: Vilket jävla liv dock. Föräldrarna ser ut som seniga spaghettis och sliter med jordbruket hela dagarna, medan snorungarna ligger och sover efter att ha knullat under nätterna. Mycket glad
Haha, jomen man kan också se att få är överviktiga eftersom de inte sitter stilla framför datorn hela dagarna. Söt

Tänk om min pappa gav mig en liten hytt när jag var 12-13 år där jag kunde ha så mycket sex jag ville... hihihi

rbb:
Det är inte bara tabubelagt, det är olagligt.
När ska folk lära sig? Det är inte olagligt för två personer under 15 att ha sex, det är olagligt för någon över 15 att ha sex med någon under 15, för att motverka pedofili. Dessutom görs undantag ofta om de ligger nära varandra i ålder, tex om en 16-åring har med en 14-åring. 

Kaja: Visst får de syssla med sådant om de vill. Dålig "dokumentär" dock, trodde vi var färdiga med att exotifiera främmande folkslag och kulturer för länge sedan.
What? Ingen kan väl påstå att de inte skiljer sig extremt mycket från den västerländska kulturen?

Till er andra, OK, det visste jag faktiskt inte. Tack för upplysningen.

Greken:
Va? De är ju exotiska i relation till vår kultur? På samma sätt som vår kultur är exotisk för dom.


rbb: Ingen kan väl påstå att de inte skiljer sig extremt mycket från den västerländska kulturen?
Självklart kan kulturer skilja sig från varandra men framställningen av andra kulturer  kan närmas på att annat sätt än "höhö, kolla vad fan vildarna håller på med lol". Något som t.ex. postkolonial teori kritiserar:

"Den postkoloniala teorin är heterogen och svår att sammanfatta, men en tidig idé handlade i grova drag om att undersöka hur bilden av västerlandet som upplyst och rationellt aktivt skapa(t)s genom att beskriva österlandet (vars placering har skiftat genom historien) som irrationellt och mystiskt. När väst utmålar Den Andre - en främmande kontinent eller ett folk - som starkt annorlunda genom en dikotomi (motsatspar) förknippas väst enligt postkolonialister med den mer positivt laddade delen av dikotomin. Väst kan till exempel stå för kultur medan öst står för natur; väst stå för det rationella medan öst står för det (påstått) irrationella."
- http://sv.wikipedia.org/wiki/Postkolonialism