Forumet - Totalpriset för en veckas utlandsresa

Totalpriset för en veckas utlandsresa

738 0 25
Hur mycket är ni villiga att lägga ned på en veckas utlandsresa? Hur mycket har ni tidigare lagt ned eller vad anser ni är ett rimligt, bra totalpris?  Flyg (tur & retur) boende och övrigt eventuellt för mat, transport och aktiviteter under resan.

Mest nyfiken på totalpriset där ett hotellpris är inkluderat. Räknar ni med Övriga summor uppskattar jag om ni redovisar hur mycket för Vad (kan vara så olika; vissa äter för max 100 kr/vecka medan andra äter för 1000/vecka).
Beror helt på resmål och syfte. Ska jag bara chilla och supa så vill jag ju gärna komma undan billigt. Ju häftigare resmål och upplevelser desto mer är jag villig att spendera.

Den senaste längre resan jag gjorde slutade på ca 12k/vecka om jag inte glömt någon utgift. Jag tycker att det var väl spenderade pengar. Men då besöktes också flera olika städer i två länder ganska långt bort.

Var har du tänkt åka? Nyfiken och sjukt sugen på att åka bort. 

Jung: gillar inte folk som sabbar planeten genom att flyga runt överallt hela tiden
Inte jag heller; ångest, ångest är min arvedel

hönzgoggel: Beror helt på resmål och syfte. Ska jag bara chilla och supa så vill jag ju gärna komma undan billigt. Ju häftigare resmål och upplevelser desto mer är jag villig att spendera.

Den senaste längre resan jag gjorde slutade på ca 12k/vecka om jag inte glömt någon utgift. Jag tycker att det var väl spenderade pengar. Men då besöktes också flera olika städer i två länder ganska långt bort.
Ja
Hur länge reste du?
Känner som du; varför lägga ned för mkt på typ sol & bad

Det positiva med att åka jättebilligt är att det jämnar ut sig om man rest dyrt förut

Spana också in:


vonKissekatt: jo det tycker jag, då saknar du ju grundläggande empati för djur. dels för att det är många grymma handlingar mot djur som inte sker i samband med köttproduktion och dels för att man borde skämmas för att man äter kött och tycka att det är fel, för att det är inte att vara "för snälla" att låta någon leva.
Men då är det ju köttätandet i sig det i grunden är fel på? 

Getrekt:
Det är väl inte konstigt att köpa dyrare saker om man har mer pengar?
Det är "konstigt" att ta mer/mycket betalt. Det är "konstigt" att ta för sig mer än man vill. Jag hade inte njutit mer av att lägga ned 50k för något jag kan få för max 20k. Är priset rimligt och jag vill göra det som kostar mer, då är det ok för mig.

hönzgoggel:
Var hamnar man för en tusenlapp då? Eller pratar vi inte om totalkostnad utan bara mat och husrum nu? Tusen för en vecka låter lite knapert tycker jag.
Finns 1 veckas resor (hotell, tur & returflyg, transport till & från flygplatsen) för ~850-1000 till sydeuropa. Vill man ha sol och bad räcker det. Med mat i resväskan behöver man inte ens köpa där :) räcker med frukt eller ngt, om man vill

formulärett: Finns 1 veckas resor (hotell, tur & returflyg, transport till & från flygplatsen) för ~850-1000 till sydeuropa. Vill man ha sol och bad räcker det. Med mat i resväskan behöver man inte ens köpa där :) räcker med frukt eller ngt, om man vill
Oj! Så billigt har jag inte sett. Men då tittar jag förstås inte så ofta. Hade lätt lagt till en tusing på att slippa ta med mat dock. Galen