Forumet - tråden för ekonomisk brottslighet

tråden för ekonomisk brottslighet

3062 2 38

i denna tråd diskuterar vi aktiehandel och dylikt kapitalistiskt otyg som bygger på strukturell stöld från proletariatet. måste ha en sån här tråd för att slippa posta ovidkommande grejer i typ vad tänker du på just nu-tråden. det finns väl några fler umare som pysslar med det, så med lite tur blir jag inte helt ensam här.

igår sålde jag av hela innehavet av neurovive pharmaceutical för 27,40, genomsnittligt inköpspris bör ha varit runt 15-16, och det företaget var en väldigt stor del av anledningen till att det gått så jävla bra hittills i år, över 30% upp sedan årsskiftet. jag ska förmodligen köpa in mig vid en förväntad dipp till följd av gårdagens visserligen positiva men ändå försiktiga och väldigt förväntade pm om avklarad rekrytering för fas 3-studien av ciclomulsion, läkemedel mot reperfusionsskador efter stroke till följd av ballongsprängningar. måste köpa in mig igen innan april, då de ska offentliggöra information om nya läkemedelskandidater, bland annat för mitokondriell energireglering, vilket ska vara rätt banbrytande enligt insiderkällor. lär resultera i massa pengar.

hela den affären har lämnat mig väldigt likvid, och jag har noterat en till synes helt omotiverad nedgång i aerocrine b, sannolikt till följd av att någon för närvarande okänd institutionell ägare chocksäljer aktier till skandalöst låga priser. sedan november förra året har varenda pm varit positivt, och då låg kursen runt 7 kr. den har sedan dess pendlat lite fram och tillbaks mellan ungefär 7-9 kr, fram tills slutet av januari, då den gått konsekvent ner mot dagens öppningspris 5,40. det lustiga är att på torsdag kommer en kvartalsrapport, som i ljuset av föregående pm rimligen inte kan vara annat än positiv.

jag har lagt en stororder som närmast motsvarar all-in på 5,40, med förhoppningen att den den rabatterade försäljningen ska upphöra och kursen ska vända mot i alla fall 7 kr i slutet av veckan, vilket i så fall skulle leda till väldigt hyfsade vinster till väldigt liten ansträngning. men jag kan inte undgå att noja lite. jag kan ju inte utesluta att försäljningen grundar sig i något jag inte känner till. men allt tyder väl på att någon fond eller dylikt säljer ut aktier till följd av interna regler eller en akut omviktning, och att kurserna inte alls beror på några omständigheter som direkt berör aerocrine.

senaste analysen på redeye, som skrevs när kursen låg på 7,8 kr i början av december, ansåg att aerocrine var undervärderat, och satte riktkurs till 11,8 kr. om vi bara räknar på en återgång till 7,8 kr efter kvartalsrapporten så skulle det innebära att jag dubblar vinsten hittills i år, vilken är avsevärd redan nu.

så håll tummarna för mig. bjuder på mousserade på nästa um-träff om den här affären vill sig väl.

Spana också in:


S3ON: Så jävla meningslöst om man inte är tät från början, d.v.s. Har möjlighet att investera flera hundra tusen      
är det väl inte alls det, jag startade året med 40k, har gått upp 15k sen dess. ska visserligen till en hel del tur och en massa efterforskningar för att det ska komma i närheten av de vinsterna över kort tid, men det är långt ifrån omöjligt.

satsa på aerocrine idag, vetja. sälj på fredag till förhoppningsvis 50% vinst. kan ju gå åt helvete också, men har vissa förhoppningar. i värsta fall går väl kursen ner till en femma, men finns egentligen inget som talar för det. de ligger på treårslägsta just nu, och det finns liksom inget som motiverar den låga kursen, så förr eller senare måste den upp.

player one: är det väl inte alls det, jag startade året med 40k, har gått upp 15k sen dess. ska visserligen till en hel del tur och en massa efterforskningar för att det ska komma i närheten av de vinsterna över kort tid, men det är långt ifrån omöjligt.
hörde om en snubbe som investerade 25k på 80-t och hade över 200 miljoner 25 år senare.. Han hade tydligen bara låtit pengarna vara, varken köpt eller sålt nåt under tiden.. 

Hade ju varit fett men sån turjävel! 

S3ON:
hörde om en snubbe som investerade 25k på 80-t och hade över 200 miljoner 25 år senare.. Han hade tydligen bara låtit pengarna vara, varken köpt eller sålt nåt under tiden.. 

Hade ju varit fett men sån turjävel! 
då har man en jävla tur, så mycket är säkert. men köper man apple för några öre styck så blir det väl så.

kan annars rekommendera neurovive om du kommer in till rimligt pris, finns mycket som tyder på att värdet kommer mångdubblas inom de närmsta 3-4 åren. men de sysslar ju med forskning inom biotech, så riskerna är därefter. men det verkar som att aerocrine är snabba cash den här veckan. 
nu är det fem minuter tills stockholmsbörsen öppnar, så måste fixa te innan dess.

nu är handlandet för dagen över, och javisst, neurovive dippade en hel del, även om det togs igen mot slutet, men får hoppas på ett bra köpläge på fredag eller i början av nästa vecka.

aerocrine gick också ungefär som förväntat, ens-aktören som envisades med att sälja till reapriser verkar ha fått slut på aktier att sälja, och jag hoppas väl på i alla fall en symbolisk uppgång innan rapporten på torsdag, som med lite tur ger en liten skjuts på kursen. den behöver egentligen bara stabilisera sig kring 7 kr för att jag ska ha tjänat mig en rejäl slant på det, men kommer den ännu högre, vilket inte vore helt orimligt vid ett bra resultat, skulle jag inte gnälla över det heller.

aerocrine avslutade på 5,80 inför årsrapporten, och jag räknar med 8-9 kronor efter morgondagens handel om resultatet är bättre än prognoserna, 7 kronor om den träffar prognoserna eller hamnar lite under dem, och i vart fall inte under 5,40 eller 5,40 även om rapporten är kraftigt under prognoserna, vilket det inte finns något som tyder på. en försiktig gissning talar för en vinst på i alla fall 10-12k på en veckas handel. det är inte så pjåkigt. i så fall bästa veckan i år, hittills. 20k om rapporten är över prognoserna, vilket skulle kännas rätt jävla fint.


player one: i denna tråd diskuterar vi aktiehandel och dylikt kapitalistiskt otyg som bygger på strukturell stöld från proletariatet. måste ha en sån här tråd för att slippa posta ovidkommande grejer i typ vad tänker du på just nu-tråden. det finns väl några fler umare som pysslar med det, så med lite tur blir jag inte helt ensam här.
Vad fan har ekonomisk brottslighet med aktier och kapitalism att göra?

S3ON: gaming corps
jag kan ta mig en titt på det bolaget, men brukar inte bry mig om bolag som inte är listade på riktigt. men first north är väl bättre än aktietorget, i alla fall. spontant skulle jag väl anta att det är långt till vinst i och med försvinnande liten marknad för stunden och förmodligen kommande året, i alla fall. så det beror helt på vad de har för utgifter. jag skulle nog spontant säga att det är rimligt att vänta tills nästa kvartalsrapport om förhandsbokningar är något som folk hajpar. tror inte att det kommer bringa in några relevanta summor. men kan kolla närmare om jag har tid och ork.
Intressant i sammanhanget är att jag "tjänar" mer på aktier och aktiefonder vad beträffar aktieutdelningar och värdestegran är vad jag gör på mitt vanliga 8 - 5 jobb. Det som retar mig mest är att jag får betala avsevärt mycket mer i inkomstskatt på mitt vanliga jobb som sliter mig ur sängvärmen fem mornar i veckan än vad jag lagligt behöver göra för mina aktier och aktefonder.  Gråter   Tumme ned

En sann story ur verkligheten.
För många år sedan närmare bestämt på 1990-talet så skulle svenska staten sälja ut Pharmacia till svenska folket. Försäljningen gick lysande och blev en kursraket. Vad inte svenska staten hade räknat med var att ett av världens största läkemedels- och kemiföretag var intresserade av att köpa upp hela Pharmacia. Vilket också blev en realitet. Monsanto köper upp Pharmacia och de svenska aktieägarna nästan dubblar sitt insatta kapital på bara ett par år. Dessutom får alla aktieägare ett gäng aktier i moderbolaget Monsanto. Men svenskarna har ju alltid varit kritiska till att äga aktier i ett amerikanskt läkemedelsföretag så 99,9% av alla svenskar säljer nästan omgående sina "gratisaktier" de fått i Monsanto.

Vad har då hänt med Monsanto och aktien? Jo, Monsanto har blivit en kursraket och aktieutdelningen åriligen ligger ungefär på samma summa som vi en gång köpte Pharmacia för. Dvs vi har fått aktier värda flera hundra tusen kronor och som årligen ger en aktieutdelning på drygt 10% av aktiens värde. Själv har jag fått samtliga Monsantoaktier av pappa.

Snart kan man dra sig tillbaka och ge fan i jobb och allt och kalla sig investerare på heltid.  Cool  Vem fan vill knega bort sitt liv? Barbados, Tobago och karnevalen i Trinidad nästa...   Hjärta