Forumet - Träna på gym - Hjälp!

Träna på gym - Hjälp!

2735 0 4

Jag ska köpa gymkort nu, är 15 år & tjej. Har tillgång till att träna alla dagar i veckan och även på morgonen om det skulle vara bra?

Jag vill gå ner i vikt och bygga muskler. Jag är dock så ny med detta så jag inte riktigt vet hur jag ska börja. Några tips? Sen, vad ska jag äta? Hur många gånger ska jag styrketräna i veckan, och hur många konditionspass ska jag träna? Och hur ska jag dela upp vilka dagar jag ska träna ben, armar osv..? 

Det finns även pass på gymmet. Core, pilates, step kondition, cirkelfys osv. Tacksam för svar!

Inga kommentarer

Senast ändrad 28 Aug 2013, 09:02 av André Vifot Haas
Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Vänta på svar tills Passe och Sicilianmind skådat tråden! 

Standard för nybörjare är väl ett överkroppspass och ett benpass. Försök slänga in ett par konditionspass också, sen får du väl öka stegvis, om en månad eller två kan du köra tre styrkepass därefter fyra. Om du vill bli stor och gå upp i vikt börjar du bulka. Men jag skulle rekommendera att du som nybörjare avvaktar och installerar dig först. Bulk innebär att du ligger på kaloriöverskott. Du äter ca fem mål om dagen, lyfter tunga vikter 6-8 reps. Proteinpulver funkar sålänge du väljer rätt grejer. Själv kör jag nu under bulksässong nåt som heter Super Gainer, det funkar bäst för mig men prova dig fram, det gäller även träningen, vilka övningar du gillar bäst, du kan utgå från ditt gymschema men var lite kreativ också, det får inte bli för enformigt då är det lätt att man skiter i det.

Spana också in:

Äta-träna-Sova. Det är det enda du behöver kunna för att nå dina mål. Vill du gå ner i vikt så skall du göra av med mer energi än vad du stoppar i dig. Ha lite koll på hur mycket kolhydrater du äter och om du är godis eller annan onyttig skit så skippar du det.

För att bygga muskler behöver du: Proteiner, Kolhydrater, Vitaminer, Fett (Omega  3 är bra)

Sen om du skall bygga muskler så kör du hårt, höjer vikterna efter ett tag när du känner att du kan. & på så vis så kommer du bygga större muskler på endast 4 veckor.

Bara att slänga iväg ett PM om du har ytterligare frågor. :)