Forumet - träna rupan!

träna rupan!

339 0 31

Spana också in:

variabel:

acceptera din kropp som den ser ut och inse att målet inte bör vara att sträva efter en estetiskt snygg kropp enligt mansidealet utan istället en star och smidig kropp som klarar av vad du vill att den ska klara.


varför får man inte försöka bli snyggare?

gluteusträning är bland den mest funktionella träningen som finns, knäböj hjälper en hel del i vardagen.

OnT: Knäböj, marklyft, benpress... skippa maskinerna.
variabel:

Det jag menar är att man inte ska sträva efter en kropp som man kanske inte ens kan få, utan man ska sträva efter ett hälsosamt liv samt en smidig och stark kropp utifrån sina egna förutsätningar och behov.


Varför ska man inte det?

Hur kan du bestämma att man ska enbart ska träna för hälsans och funktionalitetens skull?

Är du en sån som påstår att det inte finns något positivt med droger bara för att det är ohälsosamt?
Finns flera verisioner av rumplyft. Ligg på mage och lyft benen isär och ihop, blir tyngre med benen rakare. Och verkligen lyft benen genom att spänna rumpan och var bara ner till golvet och vänd, vila inte emellanåt.
Stå på alla fyra och lyft benet bakåt/uppåt, med tanken att hälen ska upp i taket. Kör samma ben ett antal gånger, byt inte och kör varannan gång. Knäet ska bara snudda vid golvet mellan varje. Och när du väl har foten där uppe så bara håll den där en liten liten stund, så du verkligen känner att musklerna får anstränga sig just där, även om de är med genom hela rörelsen.
variabel:

acceptera din kropp som den ser ut och inse att målet inte bör vara att sträva efter en estetiskt snygg kropp enligt mansidealet utan istället en star och smidig kropp som klarar av vad du vill att den ska klara.


Jag vet inte om jag talar för tassula också, men jag och många andra tränar inte för att få en estetiskt snygg kropp enligt mansidealet. Jag tränar främst för att jag verkligen mår bra av att komma ut och springa, jag njuter av den stunden för mig själv. Sen att det kan få mig att känna mig bra mycket snyggare om jag dessutom gör något så skönt som styrkeövningar är ju bara en underbar bonus.
Alla som tränar är inte osäkra personer som behöver höra "du är vacker precis som du är", för många som tränar trivs väldigt bra med sig själv. [y][y]
oggelgoggel:

¿?


rofl, det blev lite skevt [party]

Låt bli maskiner som du ändå inte anstränger dig i. De flesta använder maskiner just för att det är mer bekvämt och just därför ska man undvika dem, tycker jag.

På mitt gym har vi två rum, en med löpband och andra roliga maskiner för allt och inget. Det andra rummet har fria vikter men även benpress och lite annat.

Det är ju egentligen inte själva maskinerna som är problemet utan att man tar steget in i den svettiga byggaravdelningen där folk faktiskt tar i.