Forumet - TRÄNING / STYRKA

TRÄNING / STYRKA

1580 0 46

Spana också in:

batleth:

Bänkpress


Bänkpress (om det görs rätt) är väl snarare för bröstmusklerna, tar väl lite i triceps men det är ju inte den främsta muskeln man använder.

Ställ dig på knä med en hantel i handen (andra handen i backen som stöd), överarmen ska vara paralell med golvet och armbågen vinklad i 90°. För sen upp underarmen tills armen är helt rak (överarmen ska vara stilla!) och ner till 90° igen. Se till att ha överarmen rak och stilla så ska det nog gå fint [y]
Well, till att börja med ska du låta musklerna vila cirka 48 h (lite osäker, någon får gärna bekräfta) efter ett träningspass. Om du t.ex. tränar biceps på måndag ska du inte träna biceps förrän på onsdag igen.

Sen beror det väl lite på hur du ser ut också, har du mycket fett så syns ju inte musklerna osv...
Tja. Att köra bänkpress som ren tricepsövning är idiotiskt. Enda gången jag skulle inkludera bänk på ett tricepspass är ifall jag körde bröst samma dag. Det är för övrigt något jag gör ofta och rekommenderar (det är bra att kominera en stor muskelgrupp med en eller två mindre per pass ifall man vill växa).

Vilket protein tar du? Rekommenderar gainer ifall du vill växa på dig. Sök på gymvaruhuset så får du med en gratis shaker.. det fick jag [bigsmile]

Några bra tricepsövningar:

-Dips (också bra kombinerat med bröst)
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/ASTriDip.html

-Stående tricepsextension med kabel
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/CBBentoverTriExt.html

-Pushdowns
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/CBPushdown.html

-Liggande bicepsextension (denna brukar jag endast köra ned till pannan, men det är ju lite som man vill)
http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBLyingTriExt.html

Andra tips för att lägga på dig mer muskler är som killen ovanför säger, vila MUSKELGRUPPEN 48 h emellanåt (betyder inte att du måste vänta 2 dygn mellan varje gympass). Kör tunga vikter med färre repetitioner. Ät riktigt mycket.
Ratigan, du glömmer en viktig detalj. "SvenskaEliten" är bara 13 år och har därmed inte möjligheten till att gå på gym, så de där övningarna kan bli svåra att göra. I och för sig kan han väl köpa sig maskiner och ha ett litet hemmagym, men det är väl inte direkt billigt?

Den första övningen som du föreslog är som en förbättrad version av min. :)
l2310:

Bänkpress (om det görs rätt) är väl snarare för bröstmusklerna, tar väl lite i triceps men det är ju inte den främsta muskeln man använder.


Den tar både på börst och triceps...

Ratigan:

. Enda gången jag skulle inkludera bänk på ett tricepspass är ifall jag körde bröst samma dag.


Det gör man väl alltid? om man inte är efterbliven vill säga...
batleth:

Det gör man väl alltid? om man inte är efterbliven vill säga...


Läs meningen jag skrev efteråt. Men jag är ganska säker på att det finns andra träningsupplägg som inte är klassade 'efterblivna'.

Och 13åringen. Ta't lugnt. En stor del av muskelbyggnad, framförallt i din ålder, kommer från testosteron. Såvida du inte har riktigt taskiga gener så kommer du förmodligen växa endel de kommande åren, ifall du känner att du är för liten nu. Många får inte sin fulla kroppsstorlek förrän gymnasietiden.
batleth:

l2310: Bänkpress (om det görs rätt) är väl snarare för bröstmusklerna, tar väl lite i triceps men det är ju inte den främsta muskeln man använder.
Den tar både på börst och triceps...


Att rekommendera att träna triceps är som att rekomendera att träna axlar i marklyft. Baleth har iaf rätt. Om vi nu inte snackar om SMAL bänkpress.

Finns iaf massor med triceps övningar

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ArmWt.html#anchor122387

Där har du några få =)

lycka till med träningen