Forumet - Tränings schema 13 åring

Tränings schema 13 åring

1773 1 14
Hej jag är en kille på 13 bast som just nu väger 47 kg och är 150cm lång. Jag tränar handboll 2 dagar i veckan. Jag vill gärna bli lite biffigare och få lite magmuskler. Jag undrar vilka övningar jag ska göra för max resultat. Jag undrar också om det finns några sötfällor (saker man tror är nyttigare men innehåller mycket socker. 
Sluta dricka söta drycker såsom läsk och juicer. Drick vatten istället. Ät helst inte vitt bröd eller processerad mat. Börja styrketräna om du vill bli biffigare. Skaffa dig ett gymkort och börja träna, helst med fria vikter. Magmuskler får du bara du tränar mycket bål och dessutom äter bra så du får låg andel kroppsfett.

Spana också in:


SDniklas: Gå på gym och ät inte så mycket vitt bröd. Sen är det ingen mening att äta protein pulver då du lika gärna kan dricka mjölk osv..
Vilket bröd ska jag äta då äter just nu sådana vita runda mackor till frukost? Vilka övningar tycker ni att jag ska göra hemma och på gymmet?
jessijess: Sluta dricka söta drycker såsom läsk och juicer. Drick vatten istället. Ät helst inte vitt bröd eller processerad mat. Börja styrketräna om du vill bli biffigare. Skaffa dig ett gymkort och börja träna, helst med fria vikter. Magmuskler får du bara du tränar mycket bål och dessutom äter bra så du får låg andel kroppsfett.

Eftersom du är såpass ung har inte kroppen börjat producera tillräckligt med hormoner för att möjliggöra någon ordentlig muskeltillväxt. Lyckligtvis dröjer det inte länge förrän puberteten kickar in på riktigt och du producerar mer testosteron än du någonsin kommer göra senare i livet.
Skulle rekommendera dig att börja nån sport där ordentlig fysträning är standard, typ någon fullkontaktkampsport eller så. Det kommer ge dig en grym grund för att bygga muskler. 
Om något år eller två är det istället lyfta vikter som gäller om du vill bygga muskler ordentligt. De flesta gym brukar ha 15-årsgräns. 

Angående mat osv så är det enda du behöver tänka på att äta tillräckligt. Ät mycket. Ät massor. Din kropp kommer behöva det. Att noja över sockerfällor är för kroniska tjockisar, tjejer och aftonbladetläsare. Skit i sånt.

Lycka till.

Anton_pj: Vilket bröd ska jag äta då äter just nu sådana vita runda mackor till frukost? Vilka övningar tycker ni att jag ska göra hemma och på gymmet?
Mörkt fullkornsbröd är bäst. De är ofta inte de roligaste bröden men man blir van :) Eller så äter du inte bröd över huvud taget, människor tenderar att överkonsumera tomma kolhydrater. Fast du behöver inte fokusera överdrivet mycket på det med brödet, så länge du har en balanserad kost och håller dig undan skit (läsk, godis, chips, snabbmat osv) så är det bra!

superpojken: Panda sa det
Fattar inte varför folk sitter och pratar om färgen på brödet du ska äta
Vitt bröd är bara tomma SNABBA kolhydrater. Det är otroligt näringslöst. Det bryts ner väldigt fort och höjer blodsockret. Det är varför man blir mycket mättare på mörkt bröd än vitt. En del sorters vitt bröd innehåller till och med dolda mängder rent socker. Det finns en anledning varför det är en generell rekommendation från de flesta dietister att man bör försöka äta grövre bröd, om man nu måste äta bröd.

jessijess:
Vitt bröd är bara tomma SNABBA kolhydrater. Det är otroligt näringslöst. Det bryts ner väldigt fort och höjer blodsockret. Det är varför man blir mycket mättare på mörkt bröd än vitt. En del sorters vitt bröd innehåller till och med dolda mängder rent socker. Det finns en anledning varför det är en generell rekommendation från de flesta dietister att man bör försöka äta grövre bröd, om man nu måste äta bröd.
vadå dolda mängder?

personen som frågar är en normalviktig, förmodligen prepubertal, 13-åring. hans största bekymmer ska inte vara om vilket bröd han ska äta. (edit: okej du sa ovan att han inte skulle fokusera på det)

on topic: snegla lite på näringsförteckningen på sakerna du äter. om du vill bli större och starkare så gäller det att äta, och då spelar det inte jättestor roll om det är vitt eller mörkt bröd. 
juice är en sån sak folk brukar tro är jättenyttigt, men är egentligen bara en massa socker.

superpojken: personen som frågar är en normalviktig, förmodligen prepubertal, 13-åring. hans största bekymmer ska inte vara om vilket bröd han ska äta. (edit: okej du sa ovan att han inte skulle fokusera på det)
Han ville ha exempel på mat man borde undvika. Att bara byta ut onyttigt vitt bröd mot ett bättre som är fullkorn är en mycket enkel förändring som ändå kan göra skillnad,  därför nämnde jag det.