Forumet - Träningstips, nyttig mat - tips, tack!

Träningstips, nyttig mat - tips, tack!

962 0 2

Jag har många gånger försökt gå ner i vikt och få en fin kropp. Jag har dock slutat snabbt då jag både älskar sötsaker, mat osv. Har inte heller haft tillgång till gymkort då jag försökt med detta från 13-15 års ålder (är 15 år nu) och har varit för ung för att få gymma själv. Bor även varannan vecka hos mamma och pappa, dom bor ungefär en timma ifrån varandra med buss och jag går skola tio minuter i från min pappa.

Jag började då springa, blev skadad. Omotiverad, åt skit och gjorde ingenting istället och är nu större än jag någonsin varit.

Är runt 167-168, vägen från 60-65 kanske, har inte vägt mig på länge då jag vill ändra på det som jag ser i spegeln, inte på vikten.
Jag har nu fått tillbaka lite motivation, och började på allvar idag (haha seriöst det lät), men åt två äggvitor till frukost (kan inte äta mer på morgonen), gick en Powerwalk på 6,88 km på 1 timma prick. 

OM DU INTE ORKAR LÄSA DET OVAN, FRÅGAN:
Okej nu till frågan: Vad ska jag äta för att gå ner i vikt? Tips på frukost, lunch, mellis, middag? Träningstips? 
Har Njoy, Feelgood, sats och friskis & svettis i närheten. Kan dock inte gymma på någon förutom friskis då jag fyller 15 i oktober och måste ha vuxen med mig.
Hoppas någon orkade läsa allt, behöver alla tips jag kan få!

Först och främst måste man vilja själv och inte tvinga sig själv. Motivation är A och O. Därefter måste du hitta en motionsform du tycker är kul. Du nämnde gym. Tycker du det är kul att gå på gym? Ifall du inte gör det så strunta i det för det är dyrt och det kommer bara bli att du kommer sluta efter ett par veckor. Hitta något du skulle vilja hålla på med hela livet. Många som vill gå ner i vikt vill träna för att sedan få slippa träna. Att träna hårt 3 månader och sedan sluta helt kommer ej att funka. Det måste fungera hela livet. Med andra ord en hel del jobb

När du hittat en motionsform du tycker är kul gäller det att träna regelbundet. När det gäller maten gäller det att äta regelbundet och äta ordentligt. Äta en ordentlig frukost, mellanmål, alltid äta skolmaten när skolan är igång, fika eller så och sedan kvällsmat. Viktigt att äta varierat och tillräckligt mycket. Att svälta sig och träna hårt kommer inte att funka vilket många verkar tro. Anledningen till det är att kroppen känner av att den ej får tillräckligt med energi och då kommer den att spara på det den får. 

Men att gå ner i vikt handlar inte endast om att träna mycket och äta regelbundet. Det handlar lika mycket om inte mer om att bygga om sin livsstil. Ändra på sina dåliga vanor. Ett annat tips är att inte förbjuda sig själv att äta onyttigheter. Att förbjuda sig själv kommer i längden bara leda till att det blir ännu mer frestande. Bättre att till exempel begränsa det till endast 1 eller 2 dagar i veckan. Ett bra tankesätt är att inte förbjuda sig utan att själv göra ett val att avstå. Till exempel. Jag väljer att ej äta godis varenda kväll framför teven. Istället för inställningen att jag absolut inte får äta godis alls. Känner att allt blev rörigt nu och jag har säkert glömt något. 

Tycker för övrigt att om du väger 60-65 kg och är 167 cm lång är du ej i något behov att banta. Att sträva efter att gå ner jättemycket är ej sunt. Under 55 tycker då inte att du skall väga. Någonstans mellan 55-65 är troligen det bästa ifall du fråga mig. Dock är det aldrig fel att träna regelbundet och äta relativt nyttigt. Träna gör man nämligen ej endast för att gå ner i vikt. Träna gör man oftast för att man mår bra av det. både psykiskt och fysiskt. Hoppas det var till någon hjälp.

Det enda idiotsäkra alternativet som garanterar framgång om det följs är att räkna kalorier, men det är drygt och tråkigt osv..

vi säger att du vanligtvis behöver typ.. 1800.. så springer du eller något o behöver 700 till 2500 då ser du till att äta typ 2000.. eller så springer du inte eller något alls och äter 1300 helt enkelt