Forumet - Träningsvanor hos gymnasieelever

Träningsvanor hos gymnasieelever

1735 0 17

Spana också in:


Sentiray:
Hmm hur menar du med brett?
Har tidigare utfört undersökningar på internationell nivå och nu är det väl ändå ganska begränsat då det endast gäller gymnasieelever i Sverige?
När jag skriver uppsats brukar jag tänka att jag ska specifisera undersökningen, föreslagsvis genom en fokuserande frågeställning.  Det brukar vara lättare att visa högre nivå på resonemangen, och därmed få högre betyg. Exempel på frågeställningar inom ditt ämnesområde kan vara:
Hur blir gymnasieelever motiverade till regelbunden träning?
Hur påverkar ungdomarnas förebilder deras träningsvanor?
På vilket sätt skiljer sig målen med träningen åt mellan könen?

handendärnissen: va ä vitsen med kille o tjej enkät när de är samma frågor?
Att det är samma frågor för herrar och damer är bra, då det gör det lättare att jämföra resultatet. Det behövs dock bara en enkät där första frågan är om personen är kille eller tjej. 
hej! här ska du få lite feedback:

Jättebra att du har med "annat" som alternativ där folk själva kan skriva in sina svar om de inte finns som alternativ

om du gör din enkät i googles tjänst istället kan du ha flera sidor med frågor där vilken fråga man får påverkas av vad man svarat tidigare, dvs om man svarar att man tränar styrketräning så kommer man vidare till fråga 4, svarar man inte styrketräning behöver man inte svara på den. 

Saker du borde fixa med din enkät:

1. ha en gemensam enkät för båda kön och ställ frågan vilket kön den svarande har. lägg till alternativet "annat" eller "vill ej uppge" för personer som inte identifierar sig som något av respektive kön. Om du tycker att det är jätteviktigt att bara ha med tjejer och killar kan du ta bort alla svar där den svarande uppgett något annat
2. ha med frågan "går du på gymnasiet", det räcker inte med att du skriver "fyll bara i denna om du går på gymnasiet!!!" det finns en risk att folk fyller i den ändå, om du ställer den här frågan kan du vara någorlunda säker på huruvida de som svarat går på gymnasiet eller inte (och själv rensa bort de som inte gjort det).
3. du bör ha med alternativet "Mer än 7 gånger i veckan" då det faktiskt är möjligt att träna mer än 7 gånger i veckan och att personer som gör det tvingas uppge att de tränar mindre än vad de gör, vilket är missvisande i din studie.

ett tips inför framtiden (som egentligen är lite överkurs, men väldigt bra) är att först göra en "testenkät" som man låter några personer fylla i så att man ser att man lyckats förmedla det man vill med frågorna.