Forumet - Tramadol, vilken dos är farlig?

Tramadol, vilken dos är farlig?

37317 0 38
Jag har utskrivet tramadol för värk.. värken kommer titt som tätt... men vilka doser är farliga? jag vet att jag inte får ta vissa av mina mediciner för man kan hamna i andningsdepression... om jag tar 200 mg tramadol, de är väl ingen fara? ja känner mig dåsig, lite illamående, vinglig... jag vet att jag inte borde göra såhär... men frågan är.. vilka doser är farliga?

Spana också in:

åååh lyckliga människa, tram som är så härligt!
OT: 200 mg långt ifrån överdos, men tänk på att tramadol framkallar krampanfall identiska med EP-anfall. Jag skulle rekommendera att du håller dig under 500 mg. Använder du dig av höga doser tramadol (400-500 mg dagligen) under en längre tid så får du inte glömma att trappa ner, abstinensbesvären när du slutar kommer bli nästan outhärdliga i annat fall.
Eftersom jag är väldigt smal och inte äter ordentligt brukar jag börja spy vid 250 mg, jag tycker inte det är trevligt att gå runt och må illa så jag brukar ta 150-200 mg. En kompis råkade ge sin flickvän 500 mg direkt en gång, hon spydde och mådde allmänt dåligt i 2 dagar, så hellre för lite än för mycket.

Förresten, tar du större dos enbart för att få ner smärtan eller för att bli flummig också? Bara undrar[cute]

Här får du svar på det mesta om tramadol:
https://www.flashback.info/showthread.php?t=209253
Nu var det ju ett tag sedan ts tittade in i tråden, men ändå...Om du ska flumma på tram så tänk på att du utvecklar tolerans väldigt fort och att abstinensen efter ett intensivt och långvarit bruk är riktigt jobbig.

För att veta vilken dos som är farlig måste man nästan veta om du har depåtabletter eller kapslar(Pulver) och vad du väger. Pulvret ska man vara lite mer försiktig med. Jag tycker inte du ska gå över 250 mg första gången. runt 400-500 mg så kan du få epelepsianfall, muskelryckningar, behöva spy...ta du det en längre tid så kan du bli deprimerad, bli ointresserad av saker du normalt tycker är intressanta.

Kan tillägga att jag tidigare i mitt liv knaprade runt 800 mg om dagen i ett par veckor och jag upplevde inga bieffekter mer än att jag blev lite latare än vanligt:P
TjackLuder:

Förresten, tar du större dos enbart för att få ner smärtan eller för att bli flummig också? Bara undrar


Lite flummig kanske man blir åxå, eller väldigt "uppåt" och pratglad som tjack! Men vad är det för abstinensbesvär man får av tramadol då? Jag känner inte att jag måste ha! Jag har dragit ner på tramadolen. Jag tar inte 4 kapslar på en gång.

Värken är fortfarande kvar och jag önskar den bara försvann så jag slapp tramadol. Borde finnas nån annan medicin utan beroendeframkallande.
borderlinedisorder:

Jag väger 54 kg. Jag har dragit ner på tramadolen nu. tar inte 200 mg på en gång. Det är kapslar jag har.


Akej, jag väger ju lite mer än så och man bygger ju upp resistens väldigt fort. Men 200 mg fan vad najs om man hade varit så billig i drfit XD hehe. Men runt 800 mg så finns det en viss risk att du kan få epeleptiska anfall. Man kan få andningsdeprission. feber, kallsvettningar, diaré ökad puls, spyanfall och hallucinationer. Sen om du tar tram ett längre tag så får du ont i lederna om du är utan. Man kan också få sömnproblem.

borderlinedisorder:

väldigt "uppåt" och pratglad som tjack!


Woot!:O Uppåt av tram? Man blir ju seg:P dock tycker jag att man kan "tänka" snabbare unde ett tramrus. Att man får känslan att man är smartare och att man kan fatta bättre beslut och får bättre tillgång till sitt inaktiva ordförråd. Men att man skulle bli uppåt på något annat vis har jag inte varit med om[surprised]
borderlinedisorder:

Lite flummig kanske man blir åxå, eller väldigt "uppåt" och pratglad som tjack! Men vad är det för abstinensbesvär man får av tramadol då? Jag känner inte att jag måste ha! Jag har dragit ner på tramadolen. Jag tar inte 4 kapslar på en gång.


Nejnej, inte blir du uppåt på tram heller. Men det är mysigt och jag håller med hixaren i det han skrev.

borderlinedisorder:

Värken är fortfarande kvar och jag önskar den bara försvann så jag slapp tramadol. Borde finnas nån annan medicin utan beroendeframkallande.


Indeed, tramadol är egentligen skit när det är sk. "vanligt folk" som använder sig av det.[no-no]
Jo jag blir uppåt av tramadol dem första timmarna, sen kommer det sega, dåsigheten, nästan så man svimmar... blodtrycksfall... Jag var på vårdcentralen idag! Helt jävla idiot till läkare. Jag har sån värk bak i ryggen, axlar och nacke och just nu gör det ont bakom vänster revben både fram och bak, men mest fram. Det är obehagligt. Det gör inte ont vid inandning, det liksom pulserar där.

Läkaren på vårdcentralen var skittyken. Först var hon trevlig. Jag ska börja med gabapentin som är bra för värk, men ställde min kompis en fråga "ska ni bara skriva ut medicin, efter medicin och inte göra en utredning?" läkaren visste inte vad hon skulle svara.
Hon gick ut från rummet, kom tillbaka efter 10 minuter och så sa hon att hon pratat med chefen, åh då får jag en ny tid till den läkaren jag har. Åsså tyckte hon plötlisgt att jag ska vänta med mediciner tills det läkarsamtalet som är 16 jan.

VÄNTA MED VÄRK? ÄR DU INTE KLOK?
Men det sluta med att jag får mera tramadol + den nya medicinen och testa den, åh jag hoppas verkligen den kan hjälpa mig.
Dock ger den mkt biverkningar, jag haft lyrica förr, det är nästan samma typ av medicin, då gick jag upp 10 kg.
Jag har en ätstörning, av ett anorektiskt beteende. Så jag är livrädd för att gå upp i vikt.
Har gått ner 36 kg sen februari.
Har näringsdrycker här hemma som min psyk läkare ordinerade.

Men vårdcentralen bara psykstämplar mig. Jag blir fan ledsen!
Det är svårt att bli tagen på allvar när man har ärr på armarna, och när man har muskelvärk men det visar inget på proverna.
Fibromyalgi visar inget på prover ens.

Så varför har jag muskelvärk, och 8 månader har gått.
Dem skyller på mitt psyke, men jag vet att det inte beror på mitt psyke, det är nåt annat!
Vad är det? Det är frågan det!

Jag blir ju orolig att det ska vara nåt farligt. te.x cancer. Min mamma hade lungcancer och dog av det :(

Jaoo..