Forumet - Trampade på en rostig spik

Trampade på en rostig spik

7933 0 15
Tjena,, trampade på en rostig spik idag det gjorde ont.
Kan inte säga hur långt in spiken gick, men det gjorde ont.
Hittade inge desivon så jag tvättade med vatten.

Foten är lite svullen och gör ont, kan knappt gå.


Vad ska jag göra?

Hittar inge desivon - Funkar det att skölja med vodka?
Och sen.. är det stor risk för infektion osv

Spana också in:

Bloodyvengeance:

är dock väldigt säker på att jag har tagit den.


Stelkramp ska räcka i ungefär 4år har jag för mig. Skölj foten med väldigt kallt vatten elr en is-påse och se om de blir bättre annars så är de väl bara för dig att ringa sjukhuset och prata med en sån man frågar sker till xD kommer inte på vad dom heter och kan inte nr [tired]
Är inte så mycket till hjälp men den linjen behöver man inte ge personliga uppgifter osv(Har jag för mig)
Viljans Triumf:

Det lär av någon anledning vara mindre farligt att trampa på en rostig spik än en i gott skick, så du behöver nog inte göra så mycket


Så sant, så sant. Nya spikar har nämligen ofta olja på sig och andra giftiga saker från framriken (t.ex. saker som gör att de inte skall rosta, och det vill man inte gärna ha i blodet.

När man skadar vävnad i kroppen så blir området inflammerat, detta för att kroppen pumpar dig extra mycket blod så att förhållandena skall bli så goda som möjligt för infektionsbekämpning och läkning. Om foten däremot är väldigt svullen och det gör så ont att du inte kan stödja dig på den så tycker jag du skall gå (eller be om skjuts) till doktorn.

Att använda desivon och annan sårtvätt är faktiskt inte så rekommenderat: kollar man vårdguiden.se t.ex. så rekommenderar de tvål och vatten. Vodka är sprit och går självfallet att tvätta sår med – men det är mycket, mycket dyrare än teknisk sprit (som inte är drickbar).

Netherlick:

telkramp ska räcka i ungefär 4år har jag för mig.


Den man får i åk 4 skall räcka tills man är trettio, fick jag höra då, men om man har utsatts för risk för stelkramp så brukar de göra en påfyllning.
Kan väl även påpeka att det är väldigt sällsynt att folk där i stelkramp i Sverige nuförtiden. Det är ett, två och ofta inget fall av insjuknade och att det oftast är äldre personer som aldrig blivit vaccinerade mot det som då insjuknar. Stelkramp är en farlig och svår sjukvård, men dödligheten är låg i Sverige. Däremot så är det antibiotika, motgift mot det gift som stelkrampsbakterien bildar och nedsövning och respirator som gäller p.g.a. de muskelkramper som stelkramp ger upphov till (och som tillslut, om det inte behandlas, gör att man inte kan andas och bryter ben i kroppen vilket har dödlig utgång).
Hampie:

Om foten däremot är väldigt svullen och det gör så ont att du inte kan stödja dig på den så tycker jag du skall gå (eller be om skjuts) till doktorn.


i nuläget så kan jag inte stödja på foten så bra, kan stödja på den lite i vissa lägen, typ om jag står på tå eller har den i sidled.
Den är lite svullen.

Det lär ju inte vara så allvarligt?
Det borde väll vara så att jag inte kan stödja på den eftersom jag har ett sår där :P?