Aviseringar
Rensa alla

Trång förhud


Ämnesstartare

Hej
Är 23 år och har en fråga som är rätt pinsam. Har haft flera förhållanden men aldrig vågat ha sex med någon då jag är rädd att det kommer göra jätteont då min förhud är rätt trång. Slakt tillstånd kan jag dra tillbaka den helt.

Men vid stånd har jag svårt att dra ner den ens halvvägs över ollonet. Vågade aldrig prata med skolsköterskan i skolan vilket jag ångrar idag utan måste väl nu ringa vårdcentralen?

Jättepinsamt tycker jag att behöva ringa vårdcentralen och försöka boka en tid. Kan man maila och boka tid och välja att berätta vad det gäller på plats? Och jätterädd att få stånd när läkaren, oavsett man eller kvinna, inte för at jag tänder på män. Men tänk om, det är ju trots allt någon annan som ska kolla och antagligen röra?

Hälsningar
Skitnervös överåring för detta forum 🙂


   
Citera
Ämnesetiketter

Prata med vårcentral eller så. Du får någon krämgrej där som kan användas för att tänja.


   
SvaraCitera

Chabba

Du är inte överåring, de flesta här är runt 20 typ

Är nog bäst om du berättar vad det gäller så du kan få en tid bokad med rätt sorts läkare. Fast iofs så kanske det är en allmänläkare som gör undersökningen för att sen skriva en remiss till en specialist.

Tro mig, du kommer ej bli upphetsad. Började skratta över hur genant det var när jag fick kuken undersökt en gång. Det finns INGET sexigt någonstans i den situationen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ska försöka samla mod och ringa imorgon, men vad ska man säga? Vill ju inte gå för djupt in på det över telefonen, utan ser helst att få prata med någon väl på plats. Kan säga att jag hellre pratar med en kvinna väl på plats än en man i telefonen om mina problem. Fast ultimata vore ju en man på plats såklart. Men gillar inte att ta sådant över telefon helt enkelt. Kan man boka tid bara och välja att berätta vad ärendet gäller väl för allmänläkaren?


   
SvaraCitera

tford:

Kan man boka tid bara och välja att berätta vad ärendet gäller väl för allmänläkaren?

Vet inte, fråga det nr du ringer ba.


   
SvaraCitera


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hmm har fortfarande inte vågat ringa. Brukar inte vara såhär feg när det gäler saker. Men detta tycker jag är så otroligt pinsamt fast jag egentligen inser att det inte borde vara det.

Någon som vet om ungdomsmottagningar har typ öppet hus dit man kan gå, och få prata med någon om detta utan att boka tid, och vart hittar jag en ungdomsmottagning som är i närheten av mig?


   
SvaraCitera

en del vårdcentraler har så att man kan gå in på deras hemsida, maila och få en tid


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hmm, det står ju att man ska gå till den vårdcentral man är skriven på om man inte är långt hemifrån under en längre tid. Men nu är det ju så att jag är ju hemma men vill gå till en annan. I och med att jag känner alla läkare privat på vårdcentralen som jag är skriven på. Praktiskt i många fall men inte i just detta. Någon som vet hur kinkiga vårdcentralerna är på att man går någon annan stans ändå?


   
SvaraCitera

om du bor i stockholms län kan du boka en tid via vårdguiden om du har internetid/vissa typer av bankdosa


   
SvaraCitera

tford:

Någon som vet hur kinkiga vårdcentralerna är på att man går någon annan stans ändå?

om du bor i stockholm kan du som sagt byta vårdcentral jättesmidigt via vårdguiden och sedan byta tillbaks igen. inte krångligt alls!
annars vet jag inte riktigt hur man gör det smidigt


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag har nu bokat en tid på en närliggande vårdcentral, genom att göra som du föreslog BLivande_japan. Tack!

Tur det är professionela människor som läser för var lite svårt att formulera sig i rutan för anledning till besök. Men men, dem har nog hört värre får man hoppas 😀


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Våga gå till vårdcentralen! De kommer kännas myyycket bättre när du fått det ur världen. De finns hjälp att få!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Var på vårdcentralen idag, och pratade med en läkare. Hon var väldigt oförstående och tyckte inte det var något konstigt att förhuden inte gick att dra tillbaka och att det gör ont om man försöker.

Men hon skulle skriva en remiss till någon annan doktor. Nog jobbigt att gå dit en gång men men


   
SvaraCitera

Min lillebror har samma problem. Han håller på och smörjer men om det inte hjälper så får dom skära bort en bit av förhuden. Du borde nog kolla upp det för det låter rätt så jobbigt!


   
SvaraCitera