Forumet - Trång förhud, kan inte dra bak förhuden!

Trång förhud, kan inte dra bak förhuden!

5836 0 17
Hej, jag är en kille på ** år, jag är faktiskt för gammal känns det som, men va fan! 20år iallafall, ja jag är oskuld. så nu är det besvarat ifall det skulle komma till frågan!

iallfall, mitt problem jag har, är väl att jag inte kan dra bak förhuden när jag har stånd. det är inga problem alls när jag är slak, har googlat om detta, och jag har förmodlingen trångförhud!. Och antar att jag måste opereras? vilket jag hatar, hatar doktorer, och allt som har med sjukhus att göra. Men antar att det är den enda lösningen? speciellt då jag har på G med en tjej nu.

Hur går det isf till? Någon som kanske upplevt samma sak, pinsamt känns det också att gå till en doktor. Är ganska gammal också. Kostar det?

Har länge märkt att jag har haft detta problemet, men har inte tänkt på det någonting fram tills nu på senare åren.... det är inte så att förhuden sitter fast i ollonet, det känns mer som att strängen är för kort eller något liknande.. det gör ONT som satan när jag försöker dra bak den

Tacksam för alla seriösa svar!
Gå till ungdomsmottagningen. De har ibland särskilda killtider då man kan få träffa en manlig läkare, kanske känns bättre av någon anledning. Han kommer då skicka remiss till någonstans där du kan opereras. Operationen kostar inte mycket, som ett vanligt läkarbesök eller nått, någon hundring.

Kan uppmuntra dig med att det är ett enkelt ingrepp med kort läkningstid.

Spana också in:

Vad du än gör, ring INTE vårdcentralen!!

Jag hade trång förhud och gjorde det misstaget när jag var yngre. De började direkt prata om nån operation som tydligen var absolut nödvändig, trots att jag inte kände själv att så var fallet. Man behöver väl inte kunna dra förhuden hur långt bakåt som helst??

Hur som helst, jag kom dit och gjorde operationen. Kan berätta att det var det värsta jag gjort i hela mitt liv. Gjorde fruktansvärt ont, fick ingen bedövning och läkaren (som var kvinna i 40-årsåldern) skrattade åt mig när jag skrek till av smärta och visade tydligt att hon tyckte jag var mesig.

Snittet läkte heller aldrig ordentligt, så nu har jag en två centimeter tjock ärrbildning på kuken som är brunaktig. Ser riktigt jävla illa ut när det kommer till tjejerna kan jag tala om... fy fan. Det här drar upp en jävla massa jobbiga minnen.

Du klarar dig ändå. Snälla, gör det INTE!!
Penstrokes:

Hur som helst, jag kom dit och gjorde operationen. Kan berätta att det var det värsta jag gjort i hela mitt liv. Gjorde fruktansvärt ont, fick ingen bedövning och läkaren (som var kvinna i 40-årsåldern) skrattade åt mi


Du hade en kass läkare ba. JAG KLARADE MIG FINt.Penstrokes:

Snittet läkte heller aldrig ordentligt, så nu har jag en två centimeter tjock ärrbildning på kuken som är brunaktig


/Mvh redaktionen.
Penstrokes:

Vad du än gör, ring INTE vårdcentralen!! [...]


Öhm.. Anmälde du inte det där till HSAN? Det du beskriver är ju för fan misshandel. Man skär aldrig utan bedövning… Lättare förhudsförtränging behandlas så gott som alltid med starka steroidkrämer.

Penstrokes:

Man behöver väl inte kunna dra förhuden hur långt bakåt som helst??


Man bör kunna dra huden så att den kommer nedanför corona (ollonkanten). Detta för att dels kunna göra rent, dels för att det inte skall kunna bli infektioner (som kan leda till balanit – googla men ät inte samtidigt!!!).

snooz:

Och antar att jag måste opereras


Nej. Kan du dra tillbaka den när den är slak så kanske du inte behöver opereras. Du kan av läkaren få en kräm utskriven som du smörjer in varje kväll i sex månader som gör att huden mjukas upp. Sen skall du bara runka på som vanligt, så skall huden sakta men säkert tänjas ut. Om detta inte fungerar så är nästa möjlighet att skära ett snitt i förhuden och sedan sy ihop det, under läkningen skall man sedan dra i den lite, detta gör att ärrvävnaden under läkningen gör att det blir lite mer hud, vilket förhoppningsvis gör att man kan dra ned den helt.

Om man har svår förhudsförtränging (I had) så kan man behöva ta bort hela (I did). Men jag kunde inte dra ned förhuden i slakt tillstånd ö.h.t. och fick veta efter operationen att den delvis växt fast i ollonet. Detta lär inte komma på fråga.

snooz:

Glömde skriva det, vart ska man gå? ifall man nu vill ha hjälp med detta? kan man ringa vårdcentralen och bara boka tid. eller är det ungdoms mottagningen som gäller... ingen aning.


Du kan gå till Ungdomsmottagningen (gratis) eller till din husläkare (140:-). De båda skickar en remiss till en urolog (vanligiast) eller en androlog (finns få sådana…) som sedan undersöker dig igen (waay) för att se vad som bör göras. Äldra och utländska läkare har en tendens att proppa på omskärelse (d.v.s. ta bort allt) – säg i så fall att du väldigt ogärna gör det och är villig att testa behandling med kortisonkräm (oftast Dermovat) innan eventuellt kirurgiskt ingrepp blir aktuellt. Om du räds operation brukar det finnas möjlighet till narkos.
--


Frisk hud anpassar sig precis som när personer går upp i vikt så växer huden.
Om huden inte anpassar sig med tiden kan du ha hudsvamp vilket du enkelt kan kontrollera
genom att badda med ättika.
Flagnar huden av har du hudsvamp och du får ha bomull undewr förhuden tills det läkt. :)
Men vill du snabbt bli av med hudsvampen kan du fortsätta med ättika efter det läkt tills ingen hud flagnar av.

Vill du göra det smärtfritt kan du köpa terbinafin salva på apotek och smörja varje dag i månader.

Vill du rensa kroppen på svampinfektionen får du gå till läkare och be dem skriva ut terbinafin piller i ca 1-3 månader.

Skall diskuteras med läkare.


MagI
----