Forumet - Transsexualism

Transsexualism

1825 1 29
Nu vet ju jag mycket väl att detta inte tillhör på Homo- och bi-sexualitet men eftersom folk brukar gruppera dessa tillsammans så får det väl duga.

Jag insåg nyligen att jag är transsexuell och har fått stöd från ett fåtal vänner. Ingen har reagerat negativt, än.

Jag undrar bara vad ni har för tankar om transsexuella?
Och kanske så frågar om lite tips för hur man kan verka bli mer feminin när man är två meter lång. ^^

Själv så svarar jag på de flesta frågor om det är någon som undrar något om MtF processen (Male to Female).
Jag kan tyvärr inte svara något om FtM men jag gör gärna mitt bästa :D

Ser fram emot roliga svar och kanske användbara tips :D
isola:

Klackar får en väl alltid att känna sig feminin!Har du påbörjat könsoperationsproscessen på något vis?


Inte några operationer än. Det dröjer nog något år till det.
Pratar just nu med min läkare om hormoner dock, för att hjälpa med att få kroppen och bli mer feminin.

Klackar tror jag inte passar för mig. Jag behöver nog inte bli längre än två meter.

Eller jag är ju redan längre än alla andra så någon cm till kanske inte skadar. :P
hmm...

Spana också in:

nyfiken på hur man upptäcker att man är transsexuell. hur man skiljer det från att man t.ex. vill ha samma kläder eller vill bete sig på samma sätt som det andra könet, eller är less på stereotypen o va som förväntas av sitt eget kön etc. inte förstått hur det är en sexualitet eftersom det inte handlar om någon dragning?

hehe nyfiken.

men du kan ju använda lite smink, foundation och ögonfransböjare om du vill ha det lite naturligt, kanske senare börja med lite ögonpenna och genomskinlig läppglans. kanske platta håret och ha det utsläppt. du har ju glajor, så fixa feminina sådana kanske? man behöver inte gå omkring i rosa direkt, spec eftersom du ändå syns pga din längd. såna små förändringar syns också men mer diskret.
g*nus:

Får en att känna sig som att man lever i ett patriarkalt förtryck med symptom så som förstörda fötter och rygg [blush]


Om man känner sig tvingad till det ja, men det är snyggt och bra någon gång ibland. Har dock själv nästan helt slutat med klackar pga känns så ofria att gå i.
honolulu:

nyfiken på hur man upptäcker att man är transsexuell. hur man skiljer det från att man t.ex. vill ha samma kläder eller vill bete sig på samma sätt som det andra könet, eller är less på stereotypen o va som förväntas av sitt eget kön etc. inte förstått hur det är en sexualitet eftersom det inte handlar om någon dragning?hehe nyfiken.men du kan ju använda lite smink, foundation och ögonfransböjare om du vill ha det lite naturligt, kanske senare börja med lite ögonpenna och genomskinlig läppglans. kanske platta håret och ha det utsläppt. du har ju glajor, så fixa feminina sådana kanske? man behöver inte gå omkring i rosa direkt, spec eftersom du ändå syns pga din längd. såna små förändringar syns också men mer diskret.


Jag kände mer att något var fel under hela min uppväxt och när jag hörde hela begreppet om transexualism och vad det innebar så kände jag att "woah, det är ju jag"

Det var mycket förnekelse innan jag tog emot situationen. Typ att jag spatserade runt i lägenheten så manligt jag bara kunde tills jag insåg att det inte var jag.

Jag ser det mer som att jag vill se mig själv i spegeln på morgonen. Just nu ser jag bara ett ansikte jag är van vid. Men jag har bara en känsla av att vilja vara tjej. Men jag skulle inte börja klä mig annorlunda än jag gör nu, eller iallafall inte så mycket.
Personligen tänker jag inte något särskilt, jag har både transsexuella och transvestiter i min omedelbara närhet och har för länge sedan vant av mig vid heteronormtramset om att det skulle vara udda.

Fördelen med att vara transsexuell år 2013 är väl antagligen att alla könsstereotyper suddas ut mer och mer, eller åtminstone av de heterosexuella - fast det i sin tur kanske gör det krångligare för någon att tydligare markera att han eller hon vill vara mer feminin eller maskulin.

Var dig själv bara! Du är ju den du är. Finns tjejer som går maskulint och killar som går feminint och båda kön har nagellack och smink så det är ingen poäng i att försöka ta till sig något som inte kommer naturligt.
timeisrunningout:

fast det i sin tur kanske gör det krångligare för någon att tydligare markera att han eller hon vill vara mer feminin eller maskulin.


Det är typ det problemet jag har. Jag vill inte bli sedd som en kille vid första intryck. Jag vill bli sedd som tjej på det sättet så om någon såg en bild av mig så skulle dom säga "det där är en tjej"

Det bästa som kan hjälpa mig är antagligen då Hormoner, men det tar över ett år att få och jag börjar få slut på tålamodet då det känns som att jag bara väntat i hela mitt liv på detta.
ampremier:

Jag vill bli sedd som tjej på det sättet så om någon såg en bild av mig så skulle dom säga "det där är en tjej"


Håll ögonbrynen noppade och se till att inte översminka dig, bara! [cute] Och ja, kanske att du försöker gå lite mjukare. Du kan ju köra nån grej där du en hel vecka studerar olika tjejer i olika situationer och ser hur de rör sig och sen kan du mimikera kroppsspråket därifrån.
ampremier:

Jag undrar bara vad ni har för tankar om transsexuella?


Ingenting alls. Möjligen uppseendeväckande, men inte så att jag får för mig att behandla någon människa med en avvikande sexuell läggning annorlunda för det.

ampremier:

Och kanske så frågar om lite tips för hur man kan verka bli mer feminin när man är två meter lång. ^^


Det här har jag dock lite svårt att begripa mig på. Du känner dig uppenbarligen som en kvinna men vill fortfarande ha hjälp med hur du ska känna dig kvinnlig? Argumentet som hbt-q personer lägger fram för sin läggning i offentligheten är hur de vill kunna vara sig själva utan att begränsas av sitt biologiska kön. Men det är ju precis vad du vill göra ändå, fast tvärtom.

Jag tycker det hade varit bättre för dig själv om du bara var dig själv utan att lägga för mycket vikt på att ruta in dig i din självuppfattade sexualitet ytterligare en gång.
Grattis! Hårförlängning och ögonskugga som passar till din ögonfärg, fixade naglar(du kan gå och göra dina naglar vilket är mycket hållbart)

Strumpbyxor och en kostymig "proper" klänning som passar långa smala kroppar såsom min(180 cm, yolo) och vad jag kan se, din. Du kan se vacker ut! Längden är snarare till din fördel.