Forumet - Trappa ner sertralin.

Trappa ner sertralin.

6298 0 33

Spana också in:

Jag hade sjuka problem pga. att jag trappade ner i ca en månad eller mer, ökad ångest/självdestruktiva tankar och det värsta - jag fick några jävla myrkrypningar INNE i skallen. Kändes som elchocker/frossa helt plötsligt & ett brus inne i skallen! Tror det är olika - men är det inte över efter att en månad har gått så är det ngt skumt. [tard]
Melinka:

jag fick några jävla myrkrypningar INNE i skallen. Kändes som elchocker/frossa helt plötsligt & ett brus inne i skallen!


Ah jag fick det när jag skulle börja :o trodde att jag höll på att få en hjärnblödning så fick åka in till akuten [sad] Fast dom sa at det bara var en panikattack och att det var obehagligt men bara att stå ut med det så skulle det sluta.
Att trappa ner sertralin är besvärligt enligt min erfarenhet...
Jag har haft "original-medicinen" Zoloft i perioder väldigt länge och senast jag trappade ner, då från maxdosen 200 mg, så kändes det som om huvudet var fyllt av slem. Och jag som ville vara hjälte och mucka från psykofarmakan... Nej jag fick världens huvudvärk.
Jag kämpade mig ner till 0 på 2 månader och efter ytterligare 1 månad började jag igen- jag insåg att medicinstoppet inte var den bästa idén direkt. Nu har jag 100 mg (ändå halva dosen mot förut) och jag har insett att jag behöver denna medicin. Utan antidepressivt fungerar jag inte...
Sandkorn:

Jag håller på att trappa ner SERTRALIN, och det känns som jag går igenom en extrem vändning


hur känns det nu då?

Foxiesnow:

Jag har inte börjat trappa ner ännu men om jag glömmer att ta den en kväll så blir jag typ jätte destruktiv och självmordsbenägen... vet inte hur det ska gå till när jag ska sluta.


Samma här. Men vill sluta....aaaaaaaaaaah...jobbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigt
postis_per:

setralin är medecinskt verkningslös. den utnyttjar bara placeboeffekten.


Det håller jag inte med om. Det fanns inte en molekyl i mig som trodde på att det skulle fungera med medicin, jag var så negativ man kunde vara men tji fick jag. Nog för att medicin inte hjälper så mycket, men lite iallafall.
postis_per:

setralin är medecinskt verkningslös. den utnyttjar bara placeboeffekten.


Har jag också läst, sen verkar det farligt om man ser på kommentarerna här i kring. Psykofarmaka som behandlingsmetod för depression är aldrig den bästa metoden, den hjälper och humöret svänger, men tabletter är aldrig den rätta vägen att gå för att vända sitt liv, känns det som. Speciellt när man ser hur svårt det är att sluta.
Anarkandi:

Har jag också läst, sen verkar det farligt om man ser på kommentarerna här i kring.


SSRI-medicin är inte farligt och biverkningar och utsättningssymtom måste ställas mot vad sjukdomen medicinen behandlar ställer till med.

Anarkandi:

sykofarmaka som behandlingsmetod för depression är aldrig den bästa metoden, den hjälper och humöret svänger, men tabletter är aldrig den rätta vägen att gå för att vända sitt liv, känns det som.


Den bästa effekt uppnås av medicin och terapi, tillsammans.
Hampie:

SSRI-medicin är inte farligt och biverkningar och utsättningssymtom måste ställas mot vad sjukdomen medicinen behandlar ställer till med.


Menar farligt i bemärkelsen svårt att sluta.

Hampie:

Den bästa effekt uppnås av medicin och terapi, tillsammans.


Jao, men vad jag fått höra från diverse sjuksköterskor och dylikt är att policyn ofta är "skriv ut & gå hem."