Forumet - Tre asylboenden i Norge nerbrända.

Tre asylboenden i Norge nerbrända.

257 0 7
Efter en våg av oroligheter står Norge helt utan boenden för asylsökande som har fått avslag på sin ansökan. Natten till onsdag brann tre byggnader ner till grunden utanför Drammen. 23 personer har gripits misstänka för händelserna.

Natten till tisdag utbröt oroligheter med stenkastning och brand på ett statligt boende för asylsökande i Fagerli i Nannestads kommun i Norge. Natten till onsdag upprepades händelserna på annat håll i landet.

Tre sovbaracker i Lierskogen utanför Drammen totalförstördes efter vad polisen misstänker vara anlagda bränder. På boendena bodde sammanlagt 140 personer.
Annons:

De tre bränderna ska ha startat nästan samtidigt strax efter midnatt på onsdagen. Detta trots att flera polisbilar, en ambulans och brandbil redan befann sig på platsen. Ingen människa skadades allvarligt men två personer uppges ha blivit rökskadade.

Nu står Norge helt utan boenden för dem som väntar på att utvisas, som en tillfällig lösning har de asylsökande evakuerats till skolor och ungdomsboenden.

Både polisen och de som jobbar på förläggningarna tror att bränderna varit anlagda av en eller flera av de asylsökande. Natten till onsdag greps 23 personer misstänkta för händelserna.

– Det är ingen tvekan om att det här var planlagt i detalj av en liten grupp som bor här, säger förläggningschefen Hugo Limkjær till Dagbladet.no.

Enligt norska polisen kom de boende ut ur byggnaderna ovanligt snabbt när det började brinna. De hade med sig sina saker färdigpackade vilket tyder på att de vetat om branden i förväg.

Till Aftenposten.no bekräftar en av de boende att branden var planerad.

– Vi varnades tidigare på kvällen. Många packade sina saker medan andra inte trodde på det och förlorade allt de ägde.

Bakom händelserna ligger en frustration över Norges asylpolitik och över hur man behandlas av myndigheterna. Förhållandena på anläggningarna uppges vara dåliga, bland annat har det varit svårt att få tillgång till vård. Ett stort antal som vistas på avdelningarna sägs ha svåra psykiska problem och befinna sig i en desperat situation. Många av de boende har varit på anläggningarna i flera år.

– Vi känner oss bortglömda av norska myndigheter, förklarar iraniern Nasser Mehdi Mousu för norska nyhetsbyrån NTB.

Skulle någon av de asylsökande dömas för att ha anlagd brand och hamna i fängelse kommer de att få stanna i landet för att avtjäna sitt straff.


​http://www.dn.se/nyheter/varlden/vag-av-oroligheter-pa-norska-asylboenden-1.1134006

Stackars människor.Dom känner sig frustrerade och bortglömda av den Norska staten. Tillgång till vård ska dessutom vara svår. ja rentav hela förläggningen ska vara i ett dåligt skick, detta till trots att förläggningen blivit tillgodosedd med både polis, ambulans och brandbil i området av den stora stygga norska staten. Känns ju lite liknande om hur drillen går i Rosengård. Folk tar tydligen ut någon sorts frustration genom att tända eld på bostäder och dylikt.
zulgum:

Säg mig varför uppmärksammar inte media när det brinner i norrmännens bostäder som anlagda av invandrare, likaså i Sverige. O.B.S att jag inte försöker skydda idioterna som var gärningsmännen till den här brutala gärningen.


Nu förstår jag inte riktigt, det var ju precis det källan gjorde?

Om du menar varför man aldrig utger etniciteten här i sverige så är för att media är för politiskt korrekta för att kunna beskylla dom. Endast etniskt vita människor går att beskylla för hemska brott. Är förövaren av en annan kulör så är orsaken på ett eller annat sätt relaterad till den vite mannens ondska, inte dem själva.

Spana också in:

Trådlös:

Haha va, Hur kan man inte förstå? Det är hur tydligt som helst.


Inlägg är menat för att öppna upp för debatt och föra diskussionen vidare. Ditt inlägg gör inte det på något vis. Du är välkommen åter om du verkligen vill tillföra något till diskussionen och tycka till. Men trollar du så har du inget här att göra.
Sming:

Inlägg är menat för att öppna upp för debatt och föra diskussionen vidare


Vad för fråga har du ställt som ska föra upp en debatt menar du? Just nu har du helt enkelt vidarbefogat en artikel och sedan skrivit några löjliga meningar själv. Inget du skrev har öppnat upp en lucka för debatt förutom för påhopp som "jävla invandrare" "kasta ut dem" osv.
Sming:

Ditt inlägg gör inte det på något vis.


Jo.
Trådlös:

Vad för fråga har du ställt som ska föra upp en debatt menar du? Just nu har du helt enkelt vidarbefogat en artikel och sedan skrivit några löjliga meningar själv. Inget du skrev har öppnat upp en lucka för debatt förutom för påhopp som "jävla invandrare" "kasta ut dem" osv.


Alla trådar behöver inte ha ett diskussionsunderlag. Du kan fortfarande tycka till om händelsen och kommentera din syn kring den.

Däremot om jag velat diskutera något särskilt som exempelvis Norges flyktingpolitik eller arabflyktingarnas benägenhet att bränna upp saker så hade det funnits ett behov av ett D-underlag.

Det är ju rena självklarheten.